Stef Blok mag van Nederland aanblijven, maar steun voor uitspraken heeft die niet

Geen categorieaug 19 2018, 12:00
In een ander artikel van vanochtend heb ik de link proberen te leggen tussen het verlies van een zetel bij de VVD en de uitspraken van Stef Blok. In dit artikel zal ik wat meer informatie laten zien die naar voren komt in het onderzoek van Maurice de Hond. De meningen zijn namelijk nogal verdeeld over Blok en vooral over zijn uitspraken.
Schermafbeelding 2018-08-19 om 09.36.29
De verdeling tussen links en rechts is natuurlijk enorm. Het is interessant om te zien dat de VVDers op veel punten het eens is met de uitspraken van Blok, behalve dat Suriname een 'failed state' is. Daarnaast zijn de CDAers het ook nagenoeg met alles eens, maar in mindere mate. Uiteindelijk krijgen de uitspraken van Blok over het multiculturalisme en de genetische voorkeur voor het 'eigene' geen meerderheid.
De vraag is wel of dat een juiste representatie is van de Nederlandse bevolking. Dit zou betekenen dat Nederland vooral erg gepolariseerd is en er niet echt een 'middenpositie' is. Want het is weer rechts tegen links, met betrekking tot deze uitspraken. Het laat in elk geval wel zien dat Blok zeker niet alleen staat en dat de collectieve verontwaardiging vanuit de media uit de lucht gegrepen is en niet representatief is voor wat de gemiddelde Nederlander denkt.
Ondanks de grote verdeeldheid in de steun aangaande deze onderwerpen, vindt 49 procent van de ondervraagden het wel goed dat Blok excuses heeft aangeboden. Ook binnen dit onderwerp is er grote verdeeldheid, maar Blok heeft zijn achterban wel goed aangesproken. Het lijkt allemaal wel mee te vallen als je naar deze statistieken kijkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten