Stoere man weet drie zakkenrollers te overmeesteren, ondanks een steekwond. Zo flikte hij dat

Geen categorieokt 30 2015, 9:00
Een toeristisch uitstapje eindigde niet zoals hij dat hoopte voor deze onverschrokken man en zijn vriendin.
Toen de 27-jarige Neil McCarthy en zijn vriendin op stedentrip waren in het Amerikaanse Chicago, liepen de zaken op een avond anders zoals ze aanvankelijk dachten. Uit het niets doemden voor het stel ineens een drietal gewapende overvallers op, en begonnen te eisen dat de twee hun kostbare bezit zouden afgeven. Geschrokken en niet goed wetend wat ze anders konden doen, gaf Neil de overvallers zijn iPhone en zijn portemonnee.
Maar de beroving liep voor de boeven daarna toch nog in het honderd toen ze zijn vriendin bewogen te schoppen en slaan. Naar eigen zeggen kreeg Neil het toen rood voor z'n ogen en viel hij de drie pikkedieven aan. Hij wist één van de overvallers in een nekklem te leggen, maar moest hem weer loslaten toen zijn criminele kameraden Neil begonnen te slaan en hem zelfs staken met een mes.
RAF2
De drie zagen hun kans schoon en gingen er vandoor, maar Neil wilde ondanks het feit dat hij in z'n schouder was gestoken nog zeker niet opgeven. Hij zette de achtervolging in, en wist het steekwapen af te pakken van de drie, en hem in de rug te steken.
Met een traceer-app op de telefoon van zijn vriendin wisten ze vervolgens de locatie van Neils gestolen iPhone te achterhalen, en zagen dat het apparaat zich op maar 30 meter afstand van hen bevond. Een tweede dief was toen snel gepakt, en Neil had z'n iPhone terug. Eind van het liedje: de politie arriveerde en wist maar liefst twee van de radbrakers in de boeien te slaan.
En wat is nou de cruciale fout die de drie maakten? Ze dachten dat Neil een willoos slachtoffer zou zijn, maar de man heeft een professionele legertraining gehad. Hij heeft nog met de Britse luchtmacht in Afghanistan gediend en menig gevechtssituatie aldaar overleefd. In vergelijking daarmee is het overmeesteren van drie huis- tuin en keukendieven in een Amerikaanse stad natuurlijk een fluitje van een cent!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten