Tenniscoach van Robin Haase opgepakt in verband met moord Koen Everink

Tenniscoach van Robin Haase opgepakt in verband met moord Koen Everink

Mark de J. (29) is vanmorgen gearresteerd op Schiphol.

Het onderzoek naar de moord op zakenman Koen Everink heeft vanmorgen een bizarre wending gekregen. De 29-jarige Mark de J. is vanochtend op Schiphol gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. De J. werkt sinds 2014 als coach van toptennisser Robin Haase, die goed bevriend was met Everink.

De nummer 59 van de wereld reageerde begin deze maand zeer geschokt op het nieuws van de dood van Everink, die met messteken om het leven werd gebracht. Nu blijkt dus dat Haases eigen coach mogelijk meer afweet van de toedracht van de gruwelmoord. De ontwikkeling is verrassend – eerder werd gespeculeerd dat de dader in de kringen van Badr Hari moest worden gezocht. Everink werd in 2012 zwaar mishandeld door de kickbokser, die daarvoor de cel inging.

Na de moord op Everink werd al snel gewezen naar Hari en zijn fans. Everink werd in zijn woonplaats regelmatig bedreigd door jonge Marokkaanse jongens, die meenden dat de zakenman de carrière van Hari had geschaad. Hij had om die reden zelfs beveiliging ingehuurd. Nu blijkt dat Mark de J. mogelijk betrokken is bij de moord. Mogelijk moet de dader dus in de tennissport worden gezocht in plaats van de kickbokswereld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties