Terrorist Salah Abdeslam werkte aan nieuwe aanslag

Terrorist Salah Abdeslam werkte aan nieuwe aanslag

De man die mede-verantwoordelijk is voor de dood van 130 mensen in Parijs zegt dat hij van plan was om een nieuwe aanslag te plegen.

Zoals De Volkskrant uitlegt nemen de autoriteiten zijn woorden bijzonder serieus:

De politie neemt de uitlatingen van Abdeslam serieus omdat bij de huiszoeking veel wapens zijn gevonden en uit onderzoek is gebleken dat hij in Brussel een nieuw crimineel netwerk had opgebouwd.

De hoofdofficier van Parijs, François Molins zegt dat Abdeslam zich in eerste instantie wilde opblazen in het Stade de France in Saint-Denis, waar Duitsland en Frankrijk een duel speelden, maar dat hij zich op het allerlaatste moment bedacht. Het is nog niet duidelijk waarom hij zijn plannen veranderde: was hij van mening dat er al genoeg schade was aangericht en wilde hij liever op een later tijdstip nog een aanslag plegen (lees: meer onschuldige burgers vermoorden), of werd hij op het laatste moment zélf bang voor de dood?

Aangezien hij vier maanden later gearresteerd werd terwijl hij met plannen rondliep om een nieuwe aanslag te plegen lijkt het eerste scenario voor de hand te liggen. En dat maakt het nog belangrijker dat hij uiteindelijk ingerekend werd. Je moet er niet aan denken dat hij een tweede aanslag zou kunnen plegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties