Terrorist Salah Abdeslam werkte aan nieuwe aanslag

Geen categoriemaa 21 2016, 13:00
De man die mede-verantwoordelijk is voor de dood van 130 mensen in Parijs zegt dat hij van plan was om een nieuwe aanslag te plegen.
Zoals De Volkskrant uitlegt nemen de autoriteiten zijn woorden bijzonder serieus:

De politie neemt de uitlatingen van Abdeslam serieus omdat bij de huiszoeking veel wapens zijn gevonden en uit onderzoek is gebleken dat hij in Brussel een nieuw crimineel netwerk had opgebouwd.

De hoofdofficier van Parijs, François Molins zegt dat Abdeslam zich in eerste instantie wilde opblazen in het Stade de France in Saint-Denis, waar Duitsland en Frankrijk een duel speelden, maar dat hij zich op het allerlaatste moment bedacht. Het is nog niet duidelijk waarom hij zijn plannen veranderde: was hij van mening dat er al genoeg schade was aangericht en wilde hij liever op een later tijdstip nog een aanslag plegen (lees: meer onschuldige burgers vermoorden), of werd hij op het laatste moment zélf bang voor de dood?
Aangezien hij vier maanden later gearresteerd werd terwijl hij met plannen rondliep om een nieuwe aanslag te plegen lijkt het eerste scenario voor de hand te liggen. En dat maakt het nog belangrijker dat hij uiteindelijk ingerekend werd. Je moet er niet aan denken dat hij een tweede aanslag zou kunnen plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten