Terugkijken: Zijlstra en Rutte zwaar emotioneel omdat leugenaars toch ter verantwoording geroepen worden in Nederland

Terugkijken: Zijlstra en Rutte zwaar emotioneel omdat leugenaars toch ter verantwoording geroepen worden in Nederland

Rutte kon er niet warm of koud van worden toen hij de Nederlandse belastingbetaler voorloog dat die 1.000 euro terug zou krijgen als de VVD aan de macht kwam.

Hij vond het ook niet erg toen Halbe Zijlstra een heel verhaal verzon over een ontmoeting met Poetin... en dat Poetin bij die zogenaamde ontmoeting zogenaamd gezegd zou hebben dat hij zogenaamd een heel stel landen wilde aanvallen.

Rutte werd er óók niet emotioneel van toen de btw-verhogingen en andersoortige belastingverhogingen van zijn tweede kabinet ervoor zorgden dat allerlei ondernemers (met name in de grensstreek) ernstig in de problemen kwamen.

En ja, hij hield het ook probleemloos droog toen er verhalen verschenen over bejaarden die maar drie keer per dag naar het toilet mogen omdat er "niet genoeg handen in de zorg zijn" om ze te helpen.

Niets van dat alles maakte indruk op Rutte.

Maar als zijn mattie gedwongen is om ontslag te nemen nadat hij kiezers jarenlang heeft voorgelogen kan hij het bijna niet drooghouden:

Je kunt kiezers zonder probleem systematisch voorliegen, je kunt verantwoordelijk zijn voor wanbeleid dat ouderen als beesten behandelt en er niet één nacht wakker van liggen, maar oh, oh, je barst (bijkans) in tranen uit als je partijgenoot door zijn eigen schuld op moet stappen.

Triester dan dit wordt het niet.

Of wel, natuurlijk. Het ergste van dit alles is namelijk dat een groot deel van de Tweede Kamer ook nog medelijden heeft met het VVD-duo Rutte/Zijlstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties