Thierry Baudet is witheet over de referendummoord door Rutte III: 'De burger staat buitenspel!'

Geen categorieaug 31 2017, 19:00
Zeg maar dag tegen echte democratie in Nederland.
Forum voor Democratie zet zich al sinds haar oprichting in voor het doorbreken van de indirecte democratie waarin alleen partijen wat voor het zeggen hebben. Idealiter vertegenwoordigen die partijen immers de gedachten van hun achterban die via hen spreekt, maar in de praktijk wordt de communicatie tussen partijelite en kiezers al een dag na de verkiezingen verbroken. Vier jaar lang trekt men zich terug in achterkamertjes, waar vaak vanalles besloten wordt waar Nederlanders die hen hun vertrouwen schonken nou juist niét op zaten te wachten. Het partijkartel is er maar wat blij mee, de Nederlander niet.
Nou, die macht van de gewone Nederlander - voor zover we die al hadden - wordt nog meer ingeperkt, zoals we eerder vandaag al mochten meekrijgen van de heren formateurs. Het raadgevend referendum, wat er na jaren dan eindelijk was gekomen, gaat namelijk al na één keer gebruikt te zijn de prullenbak in. Verrassend is dat niet: het Oekraïne-referendum leverde immers niet de uitslag op waar men in Den Haag zo op gehoopt had, en zelfs D66 - dat vanaf het begin juist wél referenda wilde - is toen opeens toch overstag gegaan. Gek hè?
Nou, Thierry Baudet verbaast het weinig. Hij doet naar aanleiding van deze smerige mes in de rug van ons land zijn verhaal in EenVandaag, en kan daarbij zijn woede moeilijk verhullen. Gek is dat ook niet als je je bedenkt dat het enige miniskule machtsmiddel dat we hadden ons wordt afgenomen:

Ik vind het een heel duidelijke boodschap opnieuw dat de gevestigde politiek geen boodschap heeft aan de wensen van de bevolking. Men doet wel alsof in de aanloop naar de verkiezingen.. daarna in de maandenlange formatie zie je dat de bevolking geen enkele invloed meer heeft. Dan hadden we één ding waarmee we direct iets konden zeggen, dat referendum, en dat wordt ons ook afgepakt.

Nou, geen woord daarvan is natuurlijk gelogen: "afpakken" is hier meer dan de juiste term, zeker als je ziet wat voor verraad hier door Alexander Pechtold en zijn zogenaamde 'democraten' gepleegd is. Baudet bevestigt daarnaast de logische reden voor deze knieval van D66 luid en duidelijk:

Het lijkt erop dat D66 zoals zo vaak weer totaal slappe knieën heeft en hier gewoon in meegaat. (...) Wanneer de bevolking het goede antwoord had gegeven in het Oekraïne-referendum, waren de partijen wel enthousiast geworden over referenda. De formerende partijen zijn bang voor de stem van het volk.

Niet zo gek, want soms is de stem van het volk gewoon hartstikke duidelijk: we wilden geen verdrag met Oekraïne, wat de heren in Den Haag zelf ook vonden, en Nederland zit ook absoluut niet te wachten op deze gruwelcoalitie. Laten we dan ook hopen dat uiteindelijk toch één van de partijen aan tafel bedenkt dat het nog ergens principes had liggen op een oude zolderkamer, en de stekker eruit haalt. Destemeer omdat we dan vrijwel zeker nieuwe verkiezingen zullen moeten hebben, en Forum voor Democratie dan op een aardige winst kan rekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten