Topbaan bij Clinton-campagne lijkt mooi niet door te gaan voor Wassila Hachchi

Geen categoriefeb 01 2016, 17:00
De D66-politica kon wel eens achter het net vissen met haar stugge voornemen om een topfunctie onder Hillary Clinton te willen vervullen.
Twee weken geleden ontstond nogal wat tumult toen D66-Kamerlid Wassila Hachchi halsoverkop het nationale parlement verliet met de mededeling haar geluk te gaan beproeven in New York - als medewerker van Hillary Clinton nog wel. Hachchi wil haar bijstaan in haar strijd om allereerst de Democratische nominatie, en daarna het felbegeerde Witte Huis.
In mijn optiek moet je liever niets te maken willen hebben met de Democraten óf Hillary Clinton, maar dat is een onderwerp voor een volgende keer. Want uiteraard is een presidentiële campagne - élke presidentiële campagne - in Amerika een unieke en bijzondere ervaring. Het zure? Het ziet er niet naar uit dat het Wassila gegund is mee te mogen doen. Niemand bij de campagne van Hillary Clinton heeft namelijk enig idee wie de voormalige D66-backbencher is:

De Nederlander Lars Duursma, oprichter van Debatrix die zich verdiepte in de speeches van president Obama, hoorde in Iowa tijdens een gesprek met Robby Mook (de landelijk campagneleider van Clinton) dat hij Hachchi helemaal niet kent. En ook nog niks had gehoord over een Nederlandse parlementslid dat zich bij het team zou aansluiten.

Maar het wordt nog erger, want bronnen zeggen ook dat ze helemaal niet zo onder de indruk zijn van het cv van de D66'er. Daarnaast gaat het voor Clinton en haar team lastig zijn om Wassila een mooie plek te geven als er zoveel tumult over haar vertrek is in Nederland. In een vlijmscherpe politieke campagne waarin elke oneffenheid het onderwerp kan worden van een regen aan attack-ads, is Hachchi gewoon een enorm risico voor Clinton. Eentje die ze niet kan nemen.
Het enige wat de sociaal-liberale dan nog rest is genoegen te nemen met een vrijwilligersfunctie in de Clinton-campagne. En dat betekent inderdaad wat je denkt dat het betekent: ze zal dan niet betaald worden, en waarschijnlijk gebruik moeten blijven maken van haar wachtgeld...
Bij EenVandaag hebben ze het oordeel dan ook klaar:

En dat maakt het hele verhaal van Hachchi toch wel ongeloofwaardig. En de kans dat ze gebruik zal blijven maken van de wachtgeldregeling des te groter. Een parlementariër die vrijwillig vertrekt om campage te voeren voor een Amerikaanse presidentskandidaat op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

De kans zit er dus heel dik in dat Wassila reclame mag maken voor een Amerikaanse presidentskandidaat, op kosten van u en mij. Over behoorlijk krom gesproken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten