Totale bagger! Vice Propagandafilmpje 'Europese identiteit' met sponsoring van EU

Totale bagger! Vice Propagandafilmpje 'Europese identiteit' met sponsoring van EU

'Hoe Europees ben jij?' Met die vraag ging Vice, gesponsord door de EU, op pad. Zij troffen de meest simpele zielen aan die ons ervan moeten overtuigen dat de Europese identiteit écht een ding aan het worden is. Zum kotzen.

Men neme een paar hipsters, wat saaie meiden en natuurlijk flink wat kinderen van immigranten, allemaal uit EU-landen, en stelt ze wat oppervlakkige vragen. Er valt natuurlijk zat te vertellen over wat cultuur en identiteit precies inhoudt, maar laten we het vooral vragen aan 'doorsnee' figuren die niet verder komen dan 'gedeelde normen en waarden'.

Allemaal hebben ze totaal geen kaas gegeten van geschiedenis, cultuur, hoe je jezelf kunt omschrijven en wat identiteit echt betekent. Ze komen niet verder dan: 'ik ben feminist (want gewoon gelijkheid haha)' of 'ik ben heel open', met hier en daar een debiele opmerking als 'ik ben zwart, hoe kan ik nou racistisch zijn?'

Dan krijgt een boer ook nog even dezelfde vraag of hij feminist is en zegt 'nee, ik ben geen feminist' maar we krijgen verder niet echt toegelicht waarom dat zo is. Vervolgens duikt de vraag op hoe 'gay' je bent op een schaal van 1 tot 10, natuurlijk hartstikke belangrijk voor de Eurogayse identiteit, maar daar wordt ook bijna niemand het over eens.

Eigenlijk is heel het filmpje een inkijkje in het compleet verdorde, spirituele landschap van Europa. Als ze het over geloof hebben is de een héél religieus, 'want gewoon', de ander totaal niet, 'want gewoon' en weer een ander 'denkt wel dat er iets is, maar heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht, haha'.

Heel hun leven staat eigenlijk compleet in het teken van een beetje werken, een reisje maken, een paar kinderen op de wereld zetten (of adopteren) en hier en daar een keer ergens tegenaan schoppen voor wat meer gelijkheid, of zo. Laten we ook vooral 'ervaring opdoen' en 'open staan voor nieuwe ideeën' niet vergeten. Ze lijken wel voorgeprogrammeerd; geen passie, geen missie, geen doel, maar compleet in zichzelf gekeerd volk waar nog nooit een interessante gedachte uit voort is gekomen. En dat moet dan de 'Europese identiteit' etaleren. Ik pas er voor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
EU Europa Vice Europese identiteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties