Vakbonden draaien door: nog meer geldautomaten leeg door staking

Vakbonden draaien door: nog meer geldautomaten leeg door staking

Het asociale gedrag van de vakbonden kent geen grenzen.

De wilde staking bij geldtransporteur Brink's Nederland wordt met de dag schadelijker voor zowel de banken als de mensen die geld uit de muur halen, en uiteindelijk ook voor de Nederlandse economie. Twee dagen geleden stonden nog 'slechts' 230 geldautomaten van de Rabobank leeg door de staking, inmiddels zijn het er al 670, dertig procent van het totale aantal automaten van de Rabobank.

Ook bij 31 geldautomaten van ABN AMRO en zo'n 30 automaten van SNS Bank is flappentappen niet meer mogelijk, lieten de banken dinsdag weten.

Met name buiten de Randstad hebben klanten last van de staking, omdat daar lang niet zoveel geldautomaten staan als in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Als er in een wat meer afgelegen gebied ook maar één automaat leeg staat omdat de vakbonden dat zo graag willen, dan is het soms wel een kwartier omrijden voor een volgende automaat.

Eén keer raden wie daar het meeste last van hebben. Inderdaad, onze ouderen. Zij hebben misschien geen auto meer, maar ze hebben wel geld nodig voor de markt. Dat kan de vakbonden allemaal niks schelen. Actievoeren willen ze, ten koste van de Nederlandse bevolking. Gelukkig werkt de Rabobank aan een oplossing:

Rabobank verwacht dat als de staking aanhoudt het aantal geldautomaten waar mensen nog geld kunnen opnemen steeds sneller afneemt. De bank is daarom ook op zoek naar mogelijkheden, bijvoorbeeld een andere leverancier, om de overlast te beperken.

Ik hoop dat het de bank lukt om een alternatieve leverancier te vinden die wél bereid is gewoon door te werken en de geldautomaten te vullen. We kunnen het niet hebben dat de vakbonden straks het hele land platleggen, alleen maar omdat ze niet krijgen wat ze willen. Nogmaals, als je een conflict hebt met je werkgever, mag je van mij klagen zoveel je wil. Maar val ons er niet mee lastig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties