Vakbonden zorgen voor lege geldautomaten

Vakbonden zorgen voor lege geldautomaten

Waar zouden we toch zijn zonder de vakbonden?

Drie hoeraatjes voor de vakbonden van Nederland. Not. Ze hebben ervoor gezorgd dat het personeel van de bekende geldtransporteur Brink's voor een deel het werk neer heeft gelegd. En als geldtransporteurs hun werk neerleggen, dan krijgen we dus lege geldautomaten. In dit geval zo'n 230 stuks, zo'n tien procent van het totaal van de automaten van de Rabobank.

Ook andere banken hebben last van de staking, maar dan in mindere mate:

Een woordvoerder van ABN AMRO liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de geldautomaten van de bank door andere dienstverleners is bijgevuld. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen gevolgen, aldus een zegsman.

De vakbonden riepen alle leden op om vanaf zaterdagochtend het werk neer te leggen en de automaten niet meer bij te vullen met nieuw briefgeld. De reden: het uitblijven van een, in de ogen van de vakbonden, goed sociaal plan voor de zeshonderd werknemers van Brink's die hun baan kwijtraken. Als Brink's niet snel levert, zullen de acties ongetwijfeld worden uitgebreid. Niet voor niets wil de directie van Brink's Nederland dat verdere acties worden verboden door de rechter. Morgen behandelt de rechtbank in Utrecht de zaak.

Waarom moeten klanten van de Rabobank, ABN Amro en SNS Bank de dupe zijn van dit ordinaire geruzie tussen werkgever en werknemers? Dat vind ik altijd zo asociaal aan stakers, dat ze denken dat ze werkelijk alles kunnen maken om hun zin te krijgen. Het zijn net kleine kinderen wat dat betreft. Kijk, als je een conflict hebt met je werkgever, mag je best gaan klagen. Maar val mij, en de rest van Nederland, er niet mee lastig. Wij willen gewoon geld kunnen pinnen uit de geldautomaten, punt uit.

Lees meer over:
euro geld pinautomaten vakbonden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties