Verspelen de helden van Leicester het kampioenschap alsnog?

Geen categorieapr 19 2016, 8:00
Leicester City morst aan het einde van het seizoen ineens punten.
De ploeg speelde afgelopen zondag namelijk gelijk tegen West Ham, 2-2. Nou is West Ham bepaald niet een slechte club, maar als je kampioen wilt worden moet je dit soort wedstrijden tegen subtoppers natuurlijk gewoon winnen.
Dat is zeker zo als je bedenkt dat de nummer twee in de competitie, Tottenham Hotspur, gisteravond hun wedstrijd wél won. Het werd 4-0 tegen Stoke City. Een ongelooflijk mooi resultaat, zeker ook omdat Harry Kane weer eens twee keer scoorde, waardoor hij uitloopt op de ranglijst van topscorers.
Hoewel we altijd zeggen dat 'iedereen het Leicester gunt' is dat misschien niet helemaal waar. Sterspeler Jamie Vardy kreeg tijdens de wedstrijd gisteravond namelijk onterecht rood. Hij had een gele kaart, en kreeg er vervolgens nog één toen zijn tegenstander zich uit vrije wil liet vallen. De scheidsrechter was ervan overtuigd dat Vardy een overtreding had gemaakt en stuurde hem pardoes van het veld. Geen wonder dat het 2-2 werd: met Vardy had Leicester misschien wél gewonnen, de ploeg is echt afhankelijk van hem.
En dat is niet alles. Vardy reageerde (logischerwijze) woedend, waardoor hij nu ook nog eens een schorsing van twee wedstrijden kan krijgen. De Britse voetbalbond FA beschuldigt de spits van ongepast gedrag en heeft al een aanklacht opgesteld tegen hem. Als de FA die zaak wint zal Vardy er niet bij zijn bij twee van de vier laatste wedstrijden.
En dat terwijl het verschil met de nummer 2, Tottenham, geslonken is tot een schamele 5 punten, en er nog wedstrijden aankomen tegen o.a. Manchester United, Everton en Chelsea. In geen van die wedstrijden kunnen trainer Claudio Ranieri's mannen ervan uitgaan dat ze wel eventjes winnen.
Zaak is nu voor Leicester om de schade te beperken. Het team mag één keer verliezen of nog twee keer gelijkspelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten