Dat werd tijd! De VS gaan eindelijk serieus geld steken in de strijd tegen ISIS

Geen categorieapr 18 2016, 21:00
De Slag om Mosul is inmiddels alweer een paar weken geleden begonnen, en het wordt tijd om ISIS die langverwachte nederlaag toe te brengen in hun grootste en belangrijkste stad in Irak. De VS hebben besloten te helpen.
Het was een trieste zomerdag in 2014, toen ISIS de bloeiende stad Mosul in het oosten van Irak innam. Een bolwerk van handel en cultuur was het, maar nu is het vooral de hoofdstad van doodslag, onthoofdingen, sharia en ander Middeleeuws gedrag. Goed nieuws is echter óók onderweg, want de stad is inmiddels van allerlei kanten omsingeld. Het Irakese leger valt aan vanuit het zuiden, en de Koerdische Peshmerga staan aan de noordkant van de stad klaar om ISIS van jetje te geven.
Om de militaire slagkracht van beide partijen nog eens op te voeren, hebben de Verenigde Staten besloten ook hun steentje bij te dragen. Een ongekend bedrag van 366 miljoen euro wordt vrijgemaakt om zowel de Koerden als de Irakezen alles te geven wat ze nodig hebben om de jihadistische baardapen een enkeltje eeuwige jachtvelden te geven:

"The US Defense Secretary has announced that they are going to allot $415 million to the Kurdish Peshmerga forces and are committing an additional more than 200 troops to the fight against the Islamic State (ISIS) in Iraq."

Maar dat niet alleen, er komen ook helikopters om de ongelikte beren van ISIS een douche te geven. Een kogeldouche, wel te verstaan:

"The US has also committed Apache helicopters to aid in the battle to retake Mosul. To date, Apache helicopters have only been used in Iraq to protect American personnel."

200 Amerikaanse soldaten worden daarnaast naar Irak gevlogen om het nationale leger bij te staan. Ik zeg hoera! In de strijd tegen ISIS geldt immers: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Vanuit Den Haag helaas geen extra materieel om terroristen uit te schakelen, alhoewel in Nederland iedereen het er gelukkig wel over eens is dat ISIS een levensgevaarlijke organisatie is, en naar de knoppen moet worden gebombardeerd. Nou ja, onze polderlibertariërs niet, maar dat zijn dan ook ultragekkies, dus die kunnen we met een gerust hart negeren. Stuur dus ook maar wat Nederlands materieel en wapens naar Mosul. Dat we dat ellendige ISIS maar eens voorgoed van de aardbodem mogen vegen, beginnende in die oost-Irakese stad!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten