Verstappen al hard bezig om topresultaat te behalen bij zijn nieuwe raceteam

Geen categoriemei 09 2016, 15:02
Tijd om feest te vieren dat hij een promotie gemaakt heeft, heeft Max Verstappen niet. Als een echte kampioen-in-spé is hij al druk bezig met het winnen van races die nog moeten komen.
Bij Max Verstappen geen slingers, ballonnen of taarten. Alhoewel de jonge 18-jarige snelheidsduivel terug kan kijken op een geslaagde promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing, laat hij geen moment onbenut. Aankomende is de cruciale Grand Prix van Spanje alweer, en Verstappen verkent vantevoren het terrein al:

,,In aanloop naar de race heb ik nog veel werk te doen, zo moet er veel data bestudeerd worden. Gelukkig ken ik het circuit goed, aangezien we er al veel hebben gereden."

Dat, mensen, is de mindset van een kampioen. Maar Verstappen laat zien niet alleen over de wilskracht te beschikken om te winnen, maar ook over de technische en tactische kneepjes te beschikken die een coureur nodig heeft als hij een succes van zichzelf wil maken in de Formule 1:

,,Het rechte stuk is best lang, dus je hebt een goede topsnelheid nodig. Bocht 3 en 9 vind ik de mooiste delen van het circuit, want dat zijn hogesnelheidsbochten. De laatste sector is ook interessant, omdat die heel technisch en zwaar voor de banden is."

Gaat Verstappens eerste race voor Red Bull Racing meteen een topprestatie worden? Als je het zo hoort, moet dat haast wel. Op naar de overwinning voor onze 18-jarige meestercoureur uit Nederland! Maak ons trots!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten