Video! Israëlische toeristen belaagd door pro-Palestijnse actievoerders op de Dam

Video! Israëlische toeristen belaagd door pro-Palestijnse actievoerders op de Dam

Alhoewel de Dam in Amsterdam het hart van de hoofdstad is, blijkt de plek toch niet de meest geschikte locatie voor iedereen om langs te komen. Israëlische toeristen die ons land bezoeken, moeten zich ernstig afvragen of de Dam nog wel veilig genoeg is voor hen. Dat blijkt uit een nieuwe video die pro-Israëlactivist Michael Jacobs het afgelopen weekend maakte. Geschreeuw, gescheld en kantjeboord antisemitisme - allemaal omdat de toerist in Israël geboren is, en niet in een Arabisch land.

De overheid zegt weliswaar het antisemitisme 'serieus' te willen bestrijden, maar in de praktijk weigert zij antisemieten te identificeren en te vervolgen. Politieagenten op straat verzekerden mij zelfs dat dit niet hun opdracht is - ik heb het op band.

Zo schiet het natuurlijk niet op, en daarom gaat het uitschelden, bedreigen en beledigen van Joden en Israëlische toeristen door antisemieten zoals Simon Vrouwe en diens handlangers in Amsterdam en Rotterdam onverminderd voort. De bijgevoegde video maakte ik afgelopen zondag op de Dam.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties