[VIDEO] Netanyahu veroordeelt "enorm foute" deal met schurkenstaat Iran

[VIDEO] Netanyahu veroordeelt "enorm foute" deal met schurkenstaat Iran

Iran wil Israël van de kaart vegen, dus waarom laten we toe dat ze kunnen blijven bouwen aan een nucleaire bom?

De oliedomme Iran-deal is dichterbij een deal dan ooit. Dat is mooi voor Iran zelf, want dan kunnen ze lekker blijven doorwerken aan een nucleaire bom, maar niet zo mooi voor de rest van het Midden-Oosten en de hele wereld. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag de "enorm foute" deal keihard veroordeeld.

Netanyahu verwijst in een speciale persconferentie naar wat de baas van de Iraanse militie gisteren zei: "Gisteren verklaarde een Iraanse generaal schaamteloos, en ik citeer: 'De vernietiging van Israël is ononderhandelbaar', maar blijkbaar is het moordlustige Iraanse regime een duidelijk route geven naar de bom wel onderhandelbaar. Dit is heel fout," aldus de premier.

Hij zei ook dat de wereld een betere deal moet eisen waarbij Iran een grote stap terug moet doen (geen ondergrondse installaties, geen geavanceerde centrifuges, niet langer dreigen Israël te vernietigen). Via The Blaze:

"Now is the time for the international community to insist on a better deal. A better deal would significantly roll back Iran’s nuclear infrastructure," Netanyahu said, adding that a better deal should link concessions on its nuclear program to “a change in Iran’s behavior,” specifically a demand it stop sponsoring international terrorism and threatening to annihilate Israel.

"That should be nonnegotiable," Netanyahu said. "That’s the deal that the world powers must insist upon."

Er is nog geen deal - de deadline van 31 maart is inmiddels verstreken - maar Obama's regering doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er alsnog een slechte deal komt waarbij vooral Iran de winnaar zal zijn van de onderhandelingen (want reken maar dat Israël en het Westen er niks bij winnen). Het Iraanse regime probeert tijd te rekken om aan een nucleaire bom te werken, en in dat spelletje van het tijdrekken slagen ze wonderwel. Het is angstaanjagend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer