[Video] Sylvana Simons eist 'solidariteit': 'Stuur zo snel mogelijk, zo veel mogelijk Janssen-vaccins naar Suriname!'

[Video] Sylvana Simons eist 'solidariteit': 'Stuur zo snel mogelijk, zo veel mogelijk Janssen-vaccins naar Suriname!'

Geen categoriejun 03, 15:31
BIJ1-leider Sylvana Simons vindt het helemaal niet fijn dat mensen kunnen "kiezen" voor het Janssen-vaccin, terwijl dat niet nodig is omdat we genoeg andere vaccins hebben, nu dat Nederland in de "luxe-positie" verkeert dat we heel veel vaccins hebben. Want, stelde ze vandaag in de Tweede Kamer, in plaats van mensen meer keuzevrijheid te bieden kunnen we die vaccins veel beter verschepen naar een land dat steevast steen en been klaagt over Nederland. Jawel, we hebben het over: Suriname.
"Het schijnt dat we daar [het Janssen-vaccin] heel veel van over hebben," zei Simons vandaag toen D66-woordvoerdermannetje Jan Paternotte het woord voerde. "Hartstikke mooi als mensen daarvoor kunnen kiezen," ging ze verder.
https://twitter.com/PolitiekBIJ1/status/1400413349792321537
Nou ja, eigenlijk vindt ze dat helemaal niet hartstikke mooi. "Maar veel van die vaccins zouden natuurlijk nog beter tot hun recht komen in landen die nu schreeuwen om hulp," aldus Simons. "En Suriname is één van die landen, en ik hoor graag van de heer Paternotte of hij niet, net als BIJ1 denkt dat het heel verstandig zou zijn om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk van die extra Janssen-vaccins naar Suriname te sturen."
Want keuzevrijheid voor Nederlanders is hartstikke fijn, maar niet als het betekent dat een heel onafhankelijk land, dat graag op eigen benen wilde staan en dat geen kans onbenut laat om een sneer uit te delen naar Nederland, dan géén keuze heeft. Ofzo.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Afijn. Het zal. Wat wél grappig is? Een criticus zou kunnen zeggen dat het toch wat apart is dat Simons zo pro-Suriname zegt te zijn, maar vervolgens een bende vaccins naar dat land wil verschepen die wij zelf niet meer gebruiken omdat we bétere vaccins hebben die "minder risicovol" zijn voor met name jongeren. Zal ze de ironie zelf zien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten