VNL kan terugkijken op geslaagde eerste bijeenkomst

Geen categorienov 30 2014, 9:00
Gisteren vond de eerste kennismakingsmeeting van de Groep Bontes/Van Klaveren plaats in de Tweede Kamer.
Het is alweer een halfjaar geleden dat PVV-uittreders Louis Bontes en Joram van Klaveren op de proppen kwamen met hun eigen politieke partij: VoorNederland. Inmiddels zijn er zes maanden vol plannen, uitdenken, politiek profileren en organiseren voorbijgetrokken en waren de heren klaar om hun gevolg uit te nodigen in de Tweede Kamer. Gisteren was het dan zover:
De opkomst bestond uit enkele tientallen aanwezigen, die soms vanuit de andere kant van het land waren gekomen voor deze dag. Een gemeleerd gezelschap van met mensen uit alle leeftijdscategorieën waren in Den Haag om te luisteren naar Van Klaveren en Bontes die aan de VNL-leden nog eens helder uiteenzetten waar ze voor staan: lage lasten, het opruimen van de verzorgingsstaat en een stevig veiligheidsbeleid in zowel binnen- als buitenland.
Al met al maakten de heren de indruk klaar te zijn voor de grote uitdaging die voor hen ligt: op eigen kracht zetels veroveren in de Tweede Kamer. De twee lieten weten inmiddels in alle negentien kiesdistricten leden te hebben en mobiliseerden de mensen reeds voor het indienen van vereiste ondersteuningsverklaringen wanneer de inschrijving bij de Kiesraad moet worden afgerond.
Afsluitend was er een rondleiding, werd er nogmaals geschermd met het roemruchte CPB-rapport op basis waarvan de fractie claimt en werden de mensen alvast gerekruteerd voor de eerstvolgende campagne voor Tweede Kamerverkiezingen; wanneer die ook mogen plaatsvinden.
Achteraf spraken zowel Bontes als Van Klaveren van een succes. Met een glimlach op het gezicht zei Joram van Klaveren over een "mooie dag" te kunnen spreken, en Louis Bontes sprak van een uitstekende gelegenheid om leden te laten kennismaken met VNL "in het hart van de democratie."
Eén ding is duidelijk: politiek Den Haag is nog lang niet van deze klassiek-liberale heren af!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten