Vrijspraak voor Danny F. die Arnoud van Doorn bedreigde en wilde 'ophangen op de Grote Markt'

Geen categorienov 30 2019, 19:45
In 2018 pleegde de Haagse Willie Dille (PVV) zelfmoord na -volgens eigen zeggen- een ontvoering en verkrachting georganiseerd door collega-raadslid Arnoud van Doorn. Na het lezen van het nieuws over de treurige dood van Dille flipte Danny F. en dreigde hij in een besloten Facebookgroep met een aanslag op Van Doorn. De AIVD greep in en het Openbaar Ministerie stelde een onderzoek in. Danny F. werd vrijgesproken door de rechter, via Schie.NU.
Toen Dille in 2018 zelfmoord pleegde en het schokkende nieuws zich door het land verspreidde sloegen bij Danny F. de stoppen door. Hij had op Facebook meerdere berichten geplaatst, gedreigd met een aanslag op Van Doorn en riep op tot 'drastische consequenties' vanuit de politiek. Zo schreef Danny F. het volgende:

"Als dit geen drastische consequenties gaat hebben, pleeg ik zelf een aanslag. Ik ben hier bloedserieus klaar mee. Als de staat niets doet staat mijn lot vast."

Behalve bovenstaande zou Danny F. hebben geschreven dat 'Arnoud van Doorn moet worden opgehangen op de Grote Markt in Den Haag'. Gelukkig werden de barbaarse ideeën van Danny F. echter niet uitgevoerd en ging het Openbaar Ministerie over tot vervolging van de mogelijke aanslagpleger.
De eis van het OM was 46 dagen cel om daarmee de emoties tot rust te laten komen, maar een rechter ging niet mee in de eis van het OM en sprak Danny F. vrij, mogelijk omdat hij in een opwelling de teksten online publiceerde. Volgens de rechter was F. namelijk niet écht van plan om slachtoffers te maken.
Echter is het vreemd dat de rechter deze uitspraak deed gezien de andere omstandigheden. Bij F. in huis werden namelijk offensieve wapens gevonden, namelijk een vuurwapen, munitie en boksbeugels. Voor het bezit van verboden wapens kreeg Danny F. overigens een straf van 80 dagen, maar die hoeft hij niet uit te zitten in verband met het voorarrest. Het Openbaar Ministerie kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten