Vrouwelijke Syriëganger definitief in Nederland aangekomen: verschijnt binnen enkele dagen voor rechter

Vrouwelijke Syriëganger definitief in Nederland aangekomen: verschijnt binnen enkele dagen voor rechter

Geen categoriejun 06, 18:00
Gisteren was een Nederlandse delegatie in Syrië aanwezig om een Nederlandse vrouwelijke Syriëganger te ontvangen. Zojuist is bekend geworden dat de dame in kwestie is aangekomen in Nederland, waar ze aankomende woensdag voor de rechter zal verschijnen.
Woensdag wordt ze door het Openbaar Ministerie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, dat laat NU.nl weten. Er ontstond gisteren flink wat commotie nadat het nieuws werd bevestigd dat een Nederlandse delegatie een Syriëganger naar ons land terug zou brengen. FVD-leider Thierry Baudet en PVV-leider Geert Wilders waren beide niet te spreken over D66, CDA en VVD, die in hun ogen de veiligheid in geding brengen met het terughalen van Syriëgangers. Baudet hekelde ook het feit dat zowel het CDA als VVD de massa-immigratie keer op keer niet aanpakken.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1401101149760000000?ref_src=twsrc%5Etfw
Volgens het ministerie deed zich zaterdag een "uitzonderlijke gelegenheid" voor, waardoor de vrouw naar Nederland kon worden gehaald. Het proces tegen de vrouwelijke Syriëganger is al sinds 2016 in gang en zal woensdag worden voortgezet op Nederlandse bodem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten