Vrouwelijke Syriëganger definitief in Nederland aangekomen: verschijnt binnen enkele dagen voor rechter

Vrouwelijke Syriëganger definitief in Nederland aangekomen: verschijnt binnen enkele dagen voor rechter

Michael Wick / Shutterstock

Gisteren was een Nederlandse delegatie in Syrië aanwezig om een Nederlandse vrouwelijke Syriëganger te ontvangen. Zojuist is bekend geworden dat de dame in kwestie is aangekomen in Nederland, waar ze aankomende woensdag voor de rechter zal verschijnen.

Woensdag wordt ze door het Openbaar Ministerie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, dat laat NU.nl weten. Er ontstond gisteren flink wat commotie nadat het nieuws werd bevestigd dat een Nederlandse delegatie een Syriëganger naar ons land terug zou brengen. FVD-leider Thierry Baudet en PVV-leider Geert Wilders waren beide niet te spreken over D66, CDA en VVD, die in hun ogen de veiligheid in geding brengen met het terughalen van Syriëgangers. Baudet hekelde ook het feit dat zowel het CDA als VVD de massa-immigratie keer op keer niet aanpakken.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Volgens het ministerie deed zich zaterdag een "uitzonderlijke gelegenheid" voor, waardoor de vrouw naar Nederland kon worden gehaald. Het proces tegen de vrouwelijke Syriëganger is al sinds 2016 in gang en zal woensdag worden voortgezet op Nederlandse bodem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties