VVD-bestuurder Amsterdam: 'Haal sigaretten weg uit de schappen bij supermarkten en benzinestations'

Geen categoriejan 08 2018, 11:00
Een rookvrije generatie.
VVD'er Paul Slettenhaar vindt dat de tijd is gekomen voor benzinestations en supermarkten om sigaretten uit hun schappen te halen. Dat zei hij onlangs in het Radio 1-programma Opiniemakers.
"'Het moet duidelijk zijn, zeker voor kinderen, dat roken heel erg slecht is. Slechter dan al die andere slechte dingen," aldus de liberaal die daarmee reageerde op het besluit van Kruidvat en Trekpleister om niet langer sigaretten te verkopen.
"'Eigenlijk zou je geen nieuwe generatie moeten hebben die rookt. Dat is toch echt wel in het maatschappelijk belang en gezondheidszorg is toch echt wel iets waar de overheid zich mee mag bemoeien," gaat Slettenhaar verder. Zijn voorlopige conclusie is dat tankstations en supermarkten in de voetsporen moeten treden van Kruidvat en Trekpleister. Geen. Sigaretten. Meer. Verkopen. Punt.
Daarin heeft hij wat mij betreft helemaal gelijk. Zoals, wij eerder al schreven:

Als je een sigaret op de juiste manier gebruikt — zoals die bedoeld is — vergiftig je jezelf. Je maakt je longen kapot en bent dagelijks bezig om jezelf kanker te bezorgen. Dat is het logische gevolg van het juiste gebruik van dit product. Of je nou ‘een beetje’ rookt of ‘best veel,’ in beide gevallen geldt dat de sigaret inherent ongezond is. Er is geen “gezonde” of “niet-kwalijke” dosis.

Sigarettenfabrikanten en bedrijven die sigaretten verkopen verdienen hun geld letterlijk door andere mensen de dood in te jagen. Het zou goed zijn als meer supermarkten en tankstations dat ook gaan inzien, en sigaretten uit hun schappen halen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten