Geweldig! Klungelige VVD minister Ard van der Steur wil, net als Fred Teeven, niet op VVD-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Geweldig! Klungelige VVD minister Ard van der Steur wil, net als Fred Teeven, niet op VVD-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Maar hij wil niet zeggen of hij al dan niet beschikbaar is als minister, mocht de VVD weer deel uit gaan maken van een coalitie.

VVD-minister Ard van der Steur heeft laten weten dat hij niet van plan is om zich de aankomende verkiezingen kandidaat te stellen voor het Kamer lidmaatschap. De reden? Als terugkeert in het parlement mag hij zich als Kamerlid niet uitlaten over Veiligheid en Justitie:

"Maar dat is immers wel het woordvoerderschap dat ik als Kamerlid vijf jaar met veel enthousiasme en passie heb uitgeoefend."

Ik zou zeggen: godzijdank. Deze man heeft er echt een enorme puinhoop van gemaakt. Van de beruchte foto's van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, tot het vernietigen van de privacy van burgers; van liegen dat er mensen gestorven zijn aan wietgebruik tot het zaak Demmink. Deze man heeft werkelijk fout op fout op fout gestapeld. Als je zijn politieke 'CV' zo bekijkt kun je je er alleen maar over verbazen dat hij elke dag in staat is om zijn deur op te slot te doen; zó ongelooflijk incompetent is deze man.

[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]

Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’

Of, zoals GeenStijl het verwoordt:

Ons lijkt het nog iets zwaarder wegen dat hij vanaf zijn citaat dat hij 'mensen kent die aan wiet of hasj gestorven zijn' in zijn korte tijd als minister echt elke vorm van geloofwaardigheid verloor. Niet alleen om die koddige wiet-twiet, maar juist ook om zijn falende aanpak van wietteelt en -regulering. Het doorlaten van jihadi's via Schiphol. Privacysloop. Het thuis intimideren van burgers die asielkritisch facebooken. De Volkertfoto's en het 'verkooppraatje'. Het Dossier Demmink. De honderden liters middelvingerkleurige Wob-inkt in diverse zaken en vooral MH17. Zijn hufterige omgang met professor Maat. De politie-CAO's. Zijn dubieuze dubbelrol in het Bonnetje van Cees Helman. Het half miljoen aan subsidies voor zijn tochtige kasteel.

Op zich is dit dus reden voor een feestje. Helaas is er ook een probleem. Meneer de minister laat namelijk wel ruimte voor een comeback als bewindspersoon:

Hij zegt niet of hij opnieuw beschikbaar is als minister.

Zoals iedereen die de politiek ook maar een béétje volgt weet betekent dit natuurlijk dat hij maar wat graag terugkeert in zijn huidige rol als Justitie-clown.

De rillingen lopen me al over het lijf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer