Waarom niet Wientjes, maar Rutte een 'prijs' verdient

Geen categoriejul 30 2013, 10:15
De JOVD deelde gisteren een 'aanmoedigingsprijs' uit aan Bernard Wientjes, omdat hij niet liberaal genoeg is. Die prijs kunnen ze beter geven aan Mark Rutte.
Jongerenorganisaties van politieke partijen zijn er niet alleen om nieuw politiek talent op te leiden, maar ook om de moederorganisaties scherp te houden. Als bijvoorbeeld de CDA-fractie in de Tweede Kamer naar links afzakt, dan gooit het CDJA het roer om naar rechts. Zo gaan die dingen. Maar niet bij de JOVD, de jongerenclub van de VVD.
De jonge liberalen hebben gisteren een zogenoemde liberale aanmoedigingsprijs uitgedeeld, een jaarlijkse prijs die is bedoeld "om liberalen op het rechte pad te houden". Niet aan Mark Rutte, de partijleider van de VVD en de minister-president van het rampzalige kabinet-Rutte II, maar aan Bernard Wientjes, voorman van VNO-NCW en slapend VVD-lid. De reden: Wientjes heeft "een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van het sociaal akkoord".

De JOVD neemt Wientjes dat kwalijk, omdat de rekening van de crisis op een onacceptabele wijze wordt doorgeschoven naar volgende generaties.

De JOVD-voorzitter: "Wientjes noemt zichzelf snurkend VVD-lid. Het is inmiddels zomer, dus het wordt tijd dat hij eens uit zijn winterslaap ontwaakt." De werkgeversorganisatie van Wientjes is niet gek en reageerde wijs "dat het akkoord in dank is aanvaard door het (voor de helft) liberale kabinet dat wordt geleid door een liberale premier van de liberale partij waar de liberale VVD-jongeren onderdeel van zijn".
En zo is het. Als er iemand een aanmoedigingsprijs van de JOVD nodig heeft, dan is het premier en VVD-leider Mark Rutte wel. Hij verkwanselt het liberalisme door op werkelijk ieder gebied toe te geven aan de rode PvdA. Hij leidt de grootste ideologische nivelleringsoperatie sinds het kabinet-Den Uyl. Hij zorgt ervoor dat burgers en ondernemers de hand op de knip houden en hij is verantwoordelijk voor het verder in elkaar storten van de economie door nepbezuinigingen en lastenverzwaringen.
Het zou pas een stunt zijn geweest als de JOVD de aanmoedigingsprijs had uitgedeeld aan de 'liberale' premier in het Torentje. Maar de jongeren durven dat helemaal niet. Het komt niet eens in ze op om hun politiek leider te bekritiseren, bang als de bierpompliberalen - want dat zijn het - zijn daarna nooit meer aan de bak te kunnen komen binnen de VVD. Echte politieke discussies, die juist nu hard nodig zijn, verdwijnen naar de achtergrond. Iedereen moet achter de leider staan, of anders. Dat is triest. Heel erg triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten