Walgelijk: islamitische vrouw verscheurt Israëlische vlag bij gedenkteken Brussel

Walgelijk: islamitische vrouw verscheurt Israëlische vlag bij gedenkteken Brussel

Een herdenkingsmonument voor de aanslagen wordt aangegrepen om anti-Israëlische haat te verspreiden, en niemand grijpt in.

De gruwelijke aanslagen in Brussel leidden wereldwijd tot medeleven en respect. Het Beursplein in Brussel is veranderd in een soort monument voor de slachtoffers, en ligt vol met briefkaarten, bloemen, knuffels en vlaggen. Helaas kan niet iedereen waarderen dat er medeleven wordt betuigd. Beelden van de Franstalige RTL tonen hoe een islamitische vrouw een Israëlische vlag bij het gedenkteken oppakt, en resoluut verscheurt.

[video width="236" height="426" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/03/woman_with_hijab_at_Brussels_memorial_site_rips_ap.mp4"][/video]

De restanten van de vlag verbergt ze onder een andere vlag op het plein. Ook is te zien dat de vrouw een Palestijnse vlag bij zich heeft. Mogelijk heeft ze die neergelegd in plaats van de vlag van de Joodse staat. Kennelijk kan deze vrouw niet kan verdragen dat Israëli's hun medeleven tonen met de slachtoffers en nabestaanden. Zonder respect pakt ze de vlag en verscheurt ze deze – compleet verblind door haat.

Schokkend. Maar wat pas echt schokkend is, is de reactie van de omstanders. Die doen namelijk helemaal niets. Voor hun ogen zien ze een uiting van brute haat. Ze staan erbij, en kijken ernaar. Symbolischer kan bijna niet. Europese politici doen namelijk hetzelfde. Ze zien het probleem van open grenzen en de radicale islam, en zien wat de gevolgen zijn. Het gebeurt voor hun eigen ogen. Maar ze doen niets.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties