Wat?! Amsterdams restaurant krijgt dwangsom van 20.000 euro van gemeente vanwege bankje dat op de stoep staat

Geen categorienov 22 2016, 15:00
De gemeente Amsterdam is helemaal van het padje.
Dan ben je dus echt niet goed snik: de gemeente Amsterdam heeft een lokaal restaurantje, Raïnaraï, een dwangsom van maar lieft 20.000 euro opgelegd omdat de eigenaar een bankje (voor klanten) 'op de stoep' heeft gezet. Dat bankje staat er omdat klanten, als het goed weer is, liever buiten wachten tot hun eten (dat ze komen afhalen) klaar is. Waarschijnlijk omdat ze dan even een sigaretje kunnen roken ofzo. En dus heeft het restaurant een klein bankje voor de deur gezet: gaat u daar maar zitten.
De gemeente is daar allerminst blij mee. Sterker nog, Amsterdam noemt het bankje nu 'een terras.' En tja, een zogenaamde mengformule mag geen terras hebben. Met andere woorden: door enkele technische termen creatief te gebruiken probeert de gemeente het restaurant te vernaggelen.
[caption id="attachment_152215" align="alignleft" width="2130"]Raïnaraï op Facebook: "Raïnaraï Westergasfabriek is weer open!" Raïnaraï op Facebook: "Raïnaraï Westergasfabriek is weer open!"[/caption]
Uitbater Laurent Khellout heeft daar niets mee, en vecht dus al een tijd terug tegen de eis van de gemeente dat zijn bankje verwijderd moet worden. Het gevolg? De gemeente probeert zijn eettent nu kapot te maken.
[caption id="attachment_152213" align="alignleft" width="2132"]Raïnaraï op Facebook: "Garnalen en gevulde pompoen met geitenkaas ." Raïnaraï op Facebook: "Garnalen en gevulde pompoen met geitenkaas ."[/caption]
Daarbij schuwt Amsterdam geen enkel middel; alle macht van de gemeente wordt ingezet om Khellout kapot te maken. Zo heeft de gemeente hem nu dus een dwangsom opgelegd van 20.000 euro. Dat is al erg, maar daar komt het volgende nog eens bij:

Verder mag Khellout, op de verhoging binnen in zijn zaak, geen vier tafeltjes plaatsen. Ook dat is tegen de gemeenteregels. Het mogen er maar drie zijn. Daardoor dreigt sluiting voor het populaire eettentje op de hoek van de Prinsengracht en de Lauriergracht.

Dit is natuurlijk knettergek. Een restaurant wordt letterlijk kapot gemaakt door de gemeente Amsterdam omdat de uitbater een klein bankje voor de deur heeft gezet en die weigert weg te halen.
[caption id="attachment_152216" align="alignleft" width="2144"]Raïnaraï op Facebook: "Cooking chicken Raïnaraï style ." Raïnaraï op Facebook: "Cooking chicken Raïnaraï style ."[/caption]
Zo opereren de zelfverklaarde boven-ons-gestelden -- die eerst en vooral bekendstaan om hun socialistische en politiekcorrecte denkbeelden -- dus in de hoofdstad. Zoals Khellout uitlegt:

"De gemeente maakt het veel groter dan het is. We zitten niemand dwars."

Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar: hij zit de gemeente dwars. En dat is het enige waar de gemeente zich druk om kan maken. Daarom moet hij kapot. Het zal Amsterdamse politici blijkbaar een zorg zijn als daardoor een fantastische eettent verdwijnt -- en verschillende banen dus ook.
Het moge duidelijk zijn: dit soort wangedrag van de gemeente is niet alleen onnederlands, maar eerst en vooral ook onacceptabel. De gemeente Amsterdam moet Khellout op hun blote knietjes danken dat hij voor werkgelegenheid zorgt. Zonder hem en al die andere ondernemers die onze hoofdstad rijk is hadden Amsterdamse bestuurders immers geen cent om uit te geven aan hun hobby's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten