Welkom in Nederland anno 2019: Haagse taxi's weigeren dragqueens

Welkom in Nederland anno 2019: Haagse taxi's weigeren dragqueens

Maar liefst zes taxi's kwamen in aanmerking voor het ritje. Maar ze weigerden allemaal.

De man die in Den Haag werk voor DDS doet -- Kenneth Steffers -- bericht voor de Gay Krant dat een colonne van maar liefst zes taxi's twee personen een rit geweigerd heeft omdat... ze verkleed waren als dragqueens. En dat is nog niet eens alles:

"Ook werden de pruiken van de slachtoffers door omstanders besmeurd met mayonaise en pindasaus."

Dit alles gebeurde na afloop van The Hague Pride. Met andere woorden, aan het einde van een festival/feest dat er juist voor dit soort mensen is... en waar wij Nederlanders trots op zijn, want een ultiem teken van onze 'tolerantie.'

Ben Manuputty, die mede-organisator van het evenement is, zegt woedend tegen Steffers:

"Ik wil volgende week een protocol op tafel hebben liggen waarbij taxidiensten LHBT-personen – of dat nu drags zijn of niet – niet meer mogen weigeren. Komende week ga ik met de Haagse taxicentrale´s in gesprek om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen."

Dat is natuurlijk zonder meer terecht. Er zijn redenen om mensen te weigeren als taxichauffeur -- als klanten agressief zijn, bijvoorbeeld. Maar "ze zijn op een manier gekleed waar ik niet van houd" is geen goede reden. Sterker nog, dat is je reinste discriminatie.

Het is buitengewoon gek dat de chauffeurs in kwestie hier mee wegkomen. Discriminatie is immers bij wet verboden. Een nazi-chauffeur moet eens proberen om een donkere klant te weren... de politie staat in no time bij hem op de mat. En terecht. Het is mij een raadsel waarom dit anders zou moeten zijn voor dragqueens en andere LHBT'ers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties