shutterstock 1695452563

Wereldgezondheidsorganisatie pakt kabinet aan: "Treed nóg strenger op om het coronavirus te bedwingen!"

Geen categoriedec 20 2020, 18:00
Als het aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt gaan we in Europa nóg een stapje verder om het coronavirus onder controle te krijgen. De WHO is bang dat het 'gemuteerde coronavirus' verder overslaat naar de rest van Europa en de wereld.
Op zich geen gekke gedachte van de WHO, hoewel we konden wachten op een mutatie van het coronavirus. In Groot-Brittannië is inmiddels een eerste uitbraak van het gemuteerde coronavirus vastgesteld.
Behalve bij de Britten is het gemuteerde virus inmiddels ook al opgedoken in Nederland, Denemarken en zelfs in Australië. Omdat de uitbraak van het 'nieuwe' virus zich voornamelijk concentreert in Europa, roept de WHO Europese landen nu op om de controle en preventieaanpak te verdubbelen. Volgens de WHO moet het DNA van het virus gerichter worden onderzocht en moeten Europese landen deze gegevens delen met de rest van de wereld.
De nieuwe variant van corona is volgens de Britten nog veel besmettelijker dan het oorspronkelijke corona, afkomstig uit het Chinese broeinest Wuhan. Wat de effecten van het gemuteerde virus precies zijn is vooralsnog onbekend, maar een hele diepe zucht maakt dus dat we voorlopig nog niet van alle coronagerelateerde toestanden af zijn.
Landen als Nederland, België en Italië laten voorlopig geen vliegtuigen uit Groot-Brittannië meer toe in het luchtruim. Ook andere Europese landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Letland overwegen om vluchten op te schorten.
De maatregelen schijnen overigens niet te gelden voor topsporters. Zo vloog darter Michael van Gerwen onlangs naar Nederland om een paar dagen rust te pakken, maar heeft hij al aangegeven dat het voor hem geen probleem zal zijn om terug te vliegen naar het Verenigd Koninkrijk. Hij doet immers aan topsport.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten