We tellen nog even zuchtend door, tot zover de cijfers blijken te kloppen: "13.066 nieuwe positieve coronatests"

We tellen nog even zuchtend door, tot zover de cijfers blijken te kloppen: "13.066 nieuwe positieve coronatests"

Een balkon in de Schilderswijk. Bron: Daniela Paes Leao / YouTube (Creative Commons).

Ja hoor, gaan we weer! Opnieuw zit er een stijgende lijn in het aantal positief geteste mensen op het coronavirus in Nederland. Vandaag kwamen er volgens het RIVM maar liefst 13.066 nieuwe gedetecteerde besmettingen bij optellen. Dat zijn er wederom veel meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (10.495).

Door een storing en 'overbelasting' bij het RIVM lagen de cijfers afgelopen maandag (8.496) en dinsdag (6.682) een stuk lager, dus in hoeverre deze radicale dagcijfers kloppen blijft de vraag. De Dagelijkse Standaard schreef daar gisteren dan ook al een kritisch artikel over.

Het is volgens het RIVM nog steeds niet duidelijk of de achterstand inmiddels is bijgewerkt. Het RIVM meldt zondag dat er 32 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er in ieder geval 24 minder dan op vrijdag, toen er 56 personen overleden aan het virus.

Om het allemaal nog een klein beetje overzichtelijk te houden hebben wij de daggemiddelden van de afgelopen week op een rijtje gezet:

• Zaterdag 19 december: 10.053
• Vrijdag 18 december: 9.605
• Donderdag 17 december: 9.026
• Woensdag 16 december: 8.295
• Dinsdag 15 december: 8.289
• Maandag 14 december: 8.100
• Zondag 13 december: 7.656

Het RIVM zelf houdt zich momenteel zoveel mogelijk afzijdig en wij snappen precies waarom. Dat heeft een reden, want inmiddels zit waarschijnlijk ook RIVM-directeur Jaap van Dissel met de handen in zijn dunne grijze haar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties