Wijn drinkende moeder mag naar huis van Dubai

Geen categorieaug 12 2018, 16:00
Mevrouw heeft een belangrijke les geleerd: als je naar Dubai gaat, leef dan vooral niet als een onafhankelijke Westerse vrouw.
Goed nieuws! De moeder die onlangs vastgezet werd in Dubai omdat ze de euvele moed had om een glas wijn te drinken tijdens haar vlucht naar Dubai wordt vrijgelaten:

De regering van Dubai heeft na alle ophef besloten haar tickets te betalen. Volgens Engelse media heeft sjeik Mohammed van Dubai persoonlijk bemiddeld bij de zaak. Voor Dubai, dat jaarlijks meer dan 17 miljoen bezoekers trekt, is toerisme een belangrijke inkomstenbron.

Wat aardig van meneer de sjeik zeg! Je zou bijna denken dat hij zich het lot van vrouwen daadwerkelijk aantrekt. Oh wacht. Dat is natuurlijk de reinste flauwekul. Mevrouw Ellie Holman komt er immers alleen 'mee weg' omdat ze toevallig Brits is. De sjeik heeft er geen enkel probleem mee om vrouwen die per ongeluk geboren zijn in Dubai zelf ongenadig hard te straffen als ze het lef hebben om hun leven te leiden op de manier waarop zij willen.
Afijn. Hoe dan ook is het een goed teken dat de fundamentalisten van Dubai wel degelijk gevoelig zijn voor druk van het buitenland. Blijkbaar wordt hun fundamentalisme echt getemperd door de almachtige dollar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten