Wilders haalt hard uit tijdens debat Teevendeal: Godfather Rutte en de VVD vormen een maffiapartij!

Geen categoriejan 26 2017, 17:00
De VVD gaat vandaag ernstig in de verdediging, en de aanval is geopend vanuit een welbekende hoek.
Van der Steur, Rutte en de gehele VVD hebben het vandaag zwaar te verduren tijdens het debat over de Teevendeal, en de beschuldigingen komen van alle kanten aangevlogen. Geert Wilders weet daarbij echter de hardste klappen uit te delen door in de exacte stijl die van de PVV-voorman gewend zijn de nogal omstreden deal te knopen aan het premierschap van Rutte.
Aangezien dit debat - officieel tenminste - vooral over het ernstig falende bewind van Van der Steur gaat, krijgt die er als eerste van langs. Dat kan beschreven worden, maar de letterlijke woorden van Wilders doen eigenlijk het meeste recht aan de frustratie die de Kamer al maandenlang terecht voelt voor deze minister:

Daar staan we weer. Het zoveelste debat na het zoveelste incident met deze falende premier en blunderende minister van Veiligheid en Justitie. En het wordt er allemaal niet fraaier op. Na een geheime deal met een drugsbaron en topcrimineel, na het wegmoffelen van stukken via shredders, na het insinueren van complotten en na het meeschrijven aan persberichten, na het zelf op de stoel gaan zitten van de afgetreden politieke beunhaas en er vervolgens zelf een bende van te maken, de volgende onthullingen.

Daar begon het natuurlijk pas. Want laten we wel wezen: dit debat gaat natuurlijk eigenlijk nergens meer over. Met nog maar twee maanden te gaan tot de verkiezingen zet een eventueel aftreden van de minister natuurlijk geen zoden meer aan de dijk: zelfs een aftreden van de premier die dit allemaal had moeten overzien zou nu toch weinig meer uitmaken. Nee, de enige reden om dit debat zo hard mogelijk te maken is om de VVD - geheel terecht - nog even neer te zetten als de partij die ze zijn. Natuurlijk komen er de laatste tijd steeds meer uitspraken van VVD'ers waarvan je zou kunnen denken "goh, eigenlijk best een fijne partij." Denk aan de geheel spontane brief die Rutte opeens schreef en zijn ietswat late opmerking dat eenieder die dit land niet mag, maar moet vertrekken. Dat is allemaal leuk, maar natuurlijk enkel bedoeld voor de bühne die de partij op 15 maart weer mag zegenen met haar stemmen. Voor de buitenwereld moet alles geweldig lijken, en dat terwijl het intern meer dan rommelt. Ook dit illustreert Wilders het beste met zijn uitspraak die misschien wat too much is, maar waarmee hij de spijker wel op zijn kop slaat:

En dan, alsof het nog niet gek genoeg is, ook nog het verhaal over de VVD-er Teeven die een medewerker van een andere fractie zou hebben bedreigd hier in de Tweede Kamer, ik citeer uit het boek: “hij raakt met zijn gezicht bijna dat van de medewerker, priemt zijn wijsvinger in diens borst en zegt ‘Jij krijgt spijt van de dag dat je geboren bent’. Einde citaat. Dat zijn maffiatoestanden, voorzitter. Maffiatoestanden.

Met dit derde debat zijn we echt in deel drie van de Godfather beland, de VVD is geen partij van Law and Order maar een maffiapartij van bedrog en intimidatie. En het gezag van Godfather Rutte wordt er met de dag slechter op, ondanks alle paardenhoofden die de VVD-ers als Opstelten, Teeven, Van Miltenburg en wie weet later vandaag ook Van der Steur in hun bed vinden.

Voor wie niet geheel bekend is met the Godfather en de paardenhoofdenvergelijking: in de eerste uit de filmreeks wordt een paardenhoofd in het bed van iemand die niet helemaal wilde meewerken gelegd, waarna deze persoon spontaan wel deed wat hij moest doen. Hmm, komt dat misschien ergens een tikkeltje bekend voor? Het afdwingen van partijdiscipline is zeker niet enkel de VVD eigen, maar zo erg als het daar aan toe is gegaan kunnen anderen toch nog een puntje aan zuigen. En dat alles terwijl Rutte voor de buitenwereld maar al te graag voorspiegelt dat alles helemaal geweldig gaat. "U bent met stip de onbetrouwbaarste premier die Nederland in lange tijd heeft gekend.", besloot Wilders zijn pleidooi. En tsja, kun je hem daar nou echt ongelijk geven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten