Wilders neemt geen woord terug van "minder, minder, minder"

Geen categoriedec 08 2014, 14:00
En gaat zo waarschijnlijk een veroordeling tegemoet.
Geert Wilders heeft vandaag een verklaring afgelegd bij de Rijksrecherche in verband met de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie inzake zijn "minder, minder, minder Marokkanen"-geblèr. Zoals we gewend zijn van de PVV-leider overwéégt hij niet eens om een stapje terug te doen:

“Het is mijn taak als politicus om het Marokkanenprobleem dat we in Nederland hebben te benoemen. In mijn verklaring heb ik duidelijk gemaakt dat ik in mijn strijd voor vrijheid en tegen de islamisering van Nederland me nooit door iemand de mond zal laten snoeren. Tegen geen enkele prijs en door niemand, wat de gevolgen ook moge zijn. Ik ga ervan uit dat het Openbaar Ministerie zal besluiten mij niet te vervolgen. Ieder ander besluit kan niet anders worden uitgelegd dan politiek gemotiveerd.”

Het is belachelijk dat Wilders juridisch in de problemen zit - zoals de overgrote meerderheid van de kiezers ook vindt zou het legaal moeten zijn om te zeggen wat hij zei en wat hij zijn achterban liet scanderen - maar helaas is de wet vrij duidelijk. Tot dit jaar kon hij zich altijd achter 'religiekritiek' verstoppen; hij zei het over 'de islam' te hebben, niet over 'moslims'. Dit keer kan hij die verdediging niet herhalen; hij had het heel specifiek over Marokkanen. Als je de wet erop nakijkt, kun je bijna niet anders concluderen dan dat vervolging hoogstwaarschijnlijk in een veroordeling resulteert.
Het trieste voor Wilders is dat hij het zich in politiek opzicht niet kan veroorloven om pas op de plaats te maken. Dat zou hem het respect van zijn kiezers kosten, en waarschijnlijk dus ook flink wat zetels. Daar komt bij dat hij ongetwijfeld denkt dat hij wel bezig kan blijven als hij eenmaal begint met het aanbieden van excuses. Daarom houdt hij stug vol en beroept hij zich op een vrijheid die niet bestaat in ons land.
Op termijn zal hem dit ongetwijfeld meer zetels opleveren - waar hij bijzonder blij mee is - maar het zorgt er ook voor dat hij en zijn partij regeringsdeelname voor eens en altijd op hun buik kunnen schrijven. Geen andere partij die zaken wil doen met een club wiens voorman veroordeeld is (nogmaals, ja, de kans is groot dat hij eraan moet geloven) wegens discriminatie, racisme, en/of groepsbelediging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten