Nederland wil vrijspraak voor Wilders

De PVV kan slechts rekenen op 16% van de stemmen van alle Nederlanders, maar vrijspraak voor Wilders in een nieuwe zaak is aanzienlijk populairder: 55%.

Alhoewel er nog geen officieel besluit ligt om Wilders te vervolgen (het ligt slechts ‘in de lijn der rede’), heeft het er toch alle schijn van dat zo’n zaak binnen enkele maanden (of zelfs weken) op de prent gezet gaat worden. Voor de tweede keer in zijn leven moet PVV-leider Geert Wilders zich dan voor de rechter verantwoorden voor uitspraken die hij in het openbaar heeft gedaan. En voor de tweede keer moet de rechter besluiten of er een strafbaar feit gepleegd is of niet.

De vorige keer was het allemaal niet heel spannend. De publieke opinie was overduidelijk op de hand van Wilders, en zelfs het Openbaar Ministerie vorderde vrijspraak. Het Gerechtshof dat de vervolging bevolen had, bleek in de behandeling van de zaak ook nog eens een scheve schaats gereden te hebben.

Dit keer liggen de zaken echter anders. Aangezien Wilders veel verder is gegaan met zijn uitspraken – hij heeft het niet meer over de Koran en de islam, maar over Marokkanen – en het er niet naar uitziet dat het Openbaar Ministerie vrijspraak gaat eisen, zijn de kansen op een veroordeling vele malen groter.

Toch ziet Nederland een vervolging bepaald niet zitten. Blijkens een peiling van Maurice de Hond wil maar liefst 55% van de Nederlanders dat Wilders gewoon moet kunnen zeggen wat hij wil. Alhoewel een meerderheid van CDA, D66 en PvdA de rechter graag wel een veroordelend vonnis ziet uitspreken over de PVV-leider, denken PVV’ers daar (uiteraard) anders over. Zij krijgen echter ook bijval van VVD’ers, SP’ers en 50Plus’ers. Zeker die laatste categorie heeft er belang bij als politiek leiders niet eenvoudig strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, uiteraard, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Wilders niet in de rechtszaal, dus. Het is een standpunt dat ik eerder deze week ook al verdedigde:

Maar aan de andere kant ben en blijf ik een groot voorstander van een ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting. Wat Wilders zei op de bewuste avond van 19 maart op een café aan het Plein in Den Haag gaat ieder perk te buiten, maar hij mag het wat mij betreft wel zeggen.

Ik heb immers genoeg vertrouwen in de Nederlandse samenleving om ook zonder tussenkomst van de rechter korte metten te maken met dit soort discriminerende acties. En dat is destijds ook gebeurd: de PVV raakte na het scanderen drie Kamerleden, een gemeenteraadslid, een aantal Statenleden en een commissielid kwijt. Ook moest de PVV de titel van grootste politieke partij in de peilingen afstaan aan anderen.

En ik ben blij dat een meerderheid van de Nederlandse kiezers zich daar kennelijk in kan vinden. Tolerantie is immers een belangrijk volkskenmerk van Nederlanders, en dat zal het hopelijk ook nog lang blijven. Free Wilders!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

42 reacties

 1. Henri

  Edward Krijnen, chapeau voor je analyse. En vooral voor de conclusie, dat wij Nederlanders vooral achter het toetsenbord, zoals ik ook nu doe, protesteert. Wanneer komen die Nederlanders nu echt in touw? Niet snel, zoveel is zeker. Maar kijk eens wat er gebeurde toen Pim Fortuyn werd vermoord. Door de publieke reactie hierop liep het Klaas de Vries en consorten dun door de broek.
  Het wachten is op een soortgelijke, helaas schokkende gebeurtenis, die diepe indruk maakt op ALLE Nederlanders – dus niet alleen op dat deel dat het nieuws goed volgt en de toetsenborden bemant. En als de voortekenen mij niet bedriegen, is een aanslag door Isis een kwestie van tijd, zeker gezien de onnozele reacties van onze zogenaamde bestuurders op de razendsnelle ontwikkeling van deze islamitische bedreiging.

 2. beppie

  Hoe was het ook al weer: Barabas de moordenaar werd vrijgelaten door het goedvolk en de waarheidszegger werd aan het kruis genageld. Er is niets veranderd.

 3. Sirik

  Als iemand vindt dat het aanzetten tot haat veroden zou moeten zijn, heeft de nog een hoop werk te doen in elke moskee.

  Maar wat is aanzetten tot haat eigenlijk ?

  Iemand dwingen tot haat is van een andere orde. Maar bij aanzetten tot haat speelt een hoop vrijwilligheid mee, een gewllig oor.

  Een gewillig oor dat niet mag horen niet een andere mening mg aanhoren ?

  Wie bepaalt wat toegestane haat is en wat niet. Of s het verboden te haten en enkel lief te hebben ?

  Om het simpel te houden stel ik voor dat haten toegestaan wordt door de wetgever.

  Dus ook het aanzetten daartoe.

  Afspraken maken om, in gezamelijkheid, iemand de hersens in te slaan, is een heel ander onderwerp van gesprek.

 4. HdK

  Vrouwen hebben nu een apart loket in gemeentehuis A’dam. Marokkaanse en Turkse mannen, hebben sinds kort nog een nieuw privilege: Zij mogen voor 40% vd de intreeprijs met elkaar zwemmen. Zonder inkijk van vrouwen, of mannen uit andere religies. De vooruitgang lijkt niet meer te stoppen.


  ‘Alle Joden (een groep) dood of aan het gas’ is kennelijk een kulturele uiting en wordt niet vervolgd. Maar zegt een NL-er over een andere groep ‘minder, minder, minder,’ dan worden alle mogelijk behulpzame partijen en mensen 6 maanden lang ingeschakeld om toch nog iets te vinden om Wilders juridisch te grazen te kunnen nemen.

   

  Tientallen agenten werden ingeschakeld met voorbedrukte (!) formulieren om mensen te helpen en om maar zoveel mogelijk aanklachten tegen Wilders te verzamelen. Die dag dag weinig tijd voor inbrekers.

  Kost een paar centen, maar als multi-kulti heb je dan ook wat.


  NL wordt steeds minder gelijk en minder vrij.

 5. Ongemakkelijk

  Het is toch iets zorgelijker dan die 55%. Stelt u zich eens voor, een kwart van de Nederlanders vindt dat Wilders de gevangenis inmoet wegens zijn uitspraak. Aangezien de minderheid in NL altijd haar zin krijgt, ziet de samenhang in NL er verstoord uit. Waarom de minderheid altijd haar zin krijgt? Omdat de minderheid venijnig, als bloedhonden, blijft volhouden. De meerderheid heeft de energie niet om zich tegen deze agressie te verdedigen. De meederheid kan dan hooguit met de schrijk vrij komen (zie Zwarte Piet).

  Een tweede oorzaak is dat we nu eenmaal geneigd zijn de minderheid tegemoet te komen. Probleem is dat de minderheid nooit de meerderheid tegemoet komt.

  En het is toch eng dat een kwart van de bevolking vindt dat Wilders de gevangenis in moet voor zijn uitspraak. met zulke mensen zil je toch eigenlijk niet samenleven.

 6. Leo KarelJan

  Ik ben ervan overtuigd dat de vervolging van Wilders op het hoogste niveau is besloten: het OM voert  dit besluit van de regentenkliek alleen maar uit. Voornaamste reden: angst voor islam en angst voor rellen. Daarbij past Wilders in het rijtje uitgeschakelde of nog uit te schakelen critici van de islam: Fortuyn, Van Gogh, Hirsi Ali, Gregorius Nekschot, Wilders …..

  Als ik die gore van haat doortrokken kop van Rutte jl. vrijdag ( gesprek met MP door die vuile partijdige Dominique van der Heyden ) zie als het over Wilders ga, weet ik genoeg. En dan die krankzinnige uitspraken van deze grote leugenaar Rutte zoals ‘ IS heeft niets met islam te maken” en meer van dat soort pertinente leugens.  

  Zoals de Zwarte Piet discussie laat zien: De dictatuur van de politieke correctheid heerst met ijzeren vuist. Zij duldt geen tegenspraak en duldt geen FUNDAMENTELE kritiek op islam en regentendom.

  Dat de kudde het in meerderheid pikt, maakt de situatie hopeloos.

  Dit land en de vrijheid zijn aan een reis naar de afgrond bezig.

   

 7. Leo KarelJan

  Rutte laat ons zien hoe de regentenkliek er echt uitziet ( ook Timmermans gaf deze week weer inkijk in de slechtheid van de regenten ) : door en door leugenachtig, machtswellust, volksverlakkerij, opportunistisch, vals en onder de gordel en VOORAL het UITSLUITEND nastreven van eigenbelang.

  Door en door slecht en door en door verrot!

 8. janzwitser

  Wilders heeft zich tav een bevolkingsgroep veel te zacht uitgedrukt. Samsom en Spekman deden dat vele malen beter, hr Engelbart, u weet wel, uw progressieve vrindjes.Jammer dat die uitspraken nog niet door de rechter worden uitgemolken.

   

 9. Edward Krijnen

  We zijn uitgedebatteerd. We kunnen eindeloos nog colums schrijven, debatten voeren, onderzoeken doen enz.

  Ik juich het initiatief Jalta op zichzelf toe, maar als:

  de dissidenten worden gedemoniseerd, bedreigd en vermoord (Pim, Theo), 

  of worden gedemoniseerd, bedreigd en via het strafrecht moeten worden uitgeschakeld (Geert), 

  terwijl de massa-immigratie maar vrijwel onbelemmerd doorgaat, wij steeds meer van onze eigen cultuur moeten  inleveren (tot en met Zwarte Piet toe),

  de islam gewelddadig oprukt van Irak en Syrië tot in onze straten, 

  de “onafhankelijke” NPO, het onderwijs en de universiteiten  ons vals voorlichten;

  de politiek in meerderheid nog steeds wegkijkt van de werkelijke problemen, zoals  de dreiging van de islam en de massa-immigratie;

  terwijl zij  de  EU, de multikul, een steeds grotere overheid en een vermeend klimaat”probleem”  omarmen,

  en steeds meer van onze vrijheden, zoals die van meningsuiting, maar ook bijvoorbeeld ons recht om in een café te roken, afnemen,

  en steeds meer van ons geld afpakken (wat zij  “belasting” noemen, en wat voor de burger ook een belasting IS!)). 

   

  Debatteren (en ook stemmen) heeft na vijftig jaar geen zin meer, al bovenstaande gaat maar door en wordt steeds erger. . We zullen daarmee ons land niet meer kunnen redden, niet kunnen terugkrijgen.

  .

   Het volk zal in opstand moeten komen, zoals de Koerden dat ‘wél doen, evenals de inwoners van de Zuid-Europese landen. 

   

  Ik wil een bijltjesdag,

  ik wil de werkelijke  moordenaars van Pim en Theo voor het gerecht,

  evenals de aangevers tegen Wilders, en

  alle politici en alle figuren uit het “maatschappelijk middenveld”‘ die vijftig jaar lang bezig zijn geweest dit land in de afgrond te storten, door massa-immigratie, de afbraak van de zorg en het onderwijs, het weggeven van de Nederlandse autonomie aan Brussel, het vernietigen van onze eigen cultuur in het algemeen  

   

  Maar ja, Nederlanders zijn toetsenbord-klagers, hoe krijgen we dit ooit voor elkaar? 

 10. Haarscherp

  De PVV kan slechts rekenen op 16 procent van de kiezers!? Een miezerige opmerking van een Wilders hater die het PVV-bashen onder de gordel niet kan laten zoals vaak blijkt op DDS. Net zoals zijn geestverwant en glibber Mark Rutte met zijn vileine opmerking in het Catshuis in 2012 dat we het partijtje van Wilders gaan oprollen en kapotmaken.

   

  Het verschil tussen de peiling van 16 procent en de 55 procent van de bevolking die tegen vervolging van Wilders zijn:

  het kwartje moet gaan vallen bij het moderne internet electoraat met cijfers zoals bij Marine Le Pen en Nigel Farage.

   

 11. Bob Fleumer

  Ons imuunsysteem( de regering) heeft zich tegen ons gekeerd en is bezig ons op te vreten via talloze manieren waaronder monddood maken.

 12. Johanna

  Het is werkelijk absurd dat  een politicus niet   mag zeggen  “willen jullie in deze stad  en in Nederland meer of minder Marokkanen”.   Als Wilders had geroepen  willen jullie  MEER  Marokkanen was er niks aan de hand geweest. Absurd!

   

  Absurd, die kiezers van D66 die bij De Hond van mening zijn dat Wilders moet worden vervolgd.  D66 wil onze vrijheid van meningsuiting inperken.

 13. Johanna

    Het  aangeven   tegen Wilders  is vooral   ontstaan  doordat de pers  een enorme  hetze veroorzaakte.

  Van zijn tegenstanders en de pers zal en moet de PVV kapot. Het zal ze nooit lukken!

 14. rinus

  Mij maak je niet zo snel gek, maar als ik bepaalde cijfers hier zie begin ik binnen langzaam te koken. De woorden die in me opkomen hou ik als gast hier maar voor mezelf. Het zou anders een wereldrecord wegjorissen worden. 

   

  De meerderheid van de ”achterban” van de PvdA is vóór veroordeling? Ach, welke autochtoon stemt er nog op…..

  De meerderheid van de achterban van De managers 66? Volgens onderzoek woont de arrogante achterban vrijwel allemaal in spierwitte wijken. Dat zag je trouwens ook al in de gemeenteraads-uitslagen in Den Haag.

   

  Maar ook de meerderheid van de ”Christenen” (CDA en de CU zal zéker ook wel) is vóór veroordeling…..En dat ook nog naast alles met wat er (wereldwijd) gebeurt met hun ”broeders en zusters”. En daar houd ik op met schrijven want anders ga ik gierend uit de bocht. Farizeeers!

   

   

   

 15. Johanna

  Als de EU- leiders de kans krijgen maken ze  heel Europa monddood. Men mag  geen kritiek hebben op islam, geen kritiek op massa-immigratie, geen kritiek op euro en zeker geen kritiek op de EU. Je  mag ook niet zeggen dat  je minder Marokkanen wil in Nederland.

  Allemaal vooral in het straatje van VVD, PvdA, CDA en D66. We moeten vooral heel veel niet westerse asiezoekers binnenhalen. Dan mag je aan de kant komen staan van de GOEIEN.

  Wel,   er komen  in korte  tijd    zeker zo’n 80.000/100.000 nieuwe niet westerse allochtonen erbij. Hun vaders zijn voorgegaan, de rest  van het het gezin volgt. Maar je mag er niks over zeggen.

 16. toetssteen

  http://www.stand.nl/

   

  82/18, dat ziet er even anders uit.

 17. mart

  Ik kijk iedere dag uit gewoonte wel even op DDS en andere  nederlandse bladen.

  Het maakt me treurig om te zien hoe een landje mentaal en moreel verloederd.

  Wèl steeds vrolijker er niet meer te hoeven wonen.SUCSES ER MEE.

 18. rinus

  @toetssteen. 82% tegen 18%. Daar moet je snel een fotootje van maken. Het is namelijk 1 van de weinige keren dat het verlengstuk van de politiek-correcte rotzooi de waarheid spreekt. Namelijk als het volk zich een keer rechtstreeks mag laten horen. Vanaf nu mogen we weer kijken en luisteren naar al die zogenaamde keurige media die weer schande gaan spreken over Wilders zijn “minder” uitspraken. 

 19. dirkl

  En nu gooien ze er weer het zoveelste show-proced tegenaan.

  Waarom? Om het vuurtje brandende te houden: de hofnar moet in de spotlights blijven, het klootjesvolk moet het idee blijven houden dat dit de echte en enige tegenstander van het establishment is.

  Zo doorzichtig allemaal, iedereen die denkt dat Geert Wilders dit zoveelste proces aangesmeerd, de De Hondt peilingen, de Hilversumse “opgewondenheid”,  denk toch eens 2 seconden na…..

 20. toetssteen

  Gezellie in een bewaakte buker 10 jaar, da’s toch de utmost van dolle pret? Weg kwijt oid?

  Maar schaf een bidmat aan, wel de juiste, want het luistert nauw.

 21. Bedprotest

  @Edward Krijnen Amen!

  @ Sirtik Who ever said it was easy 😉

  @Dirkl Heb jij een aternatief (of ga je maar weer op de gevestigde orde stemmen?) en waarom in 6 berichten achter elkaar? mag ook in één keer hoor 😉

   

 22. dirkl

  Ik begrijp heel goed de Pavlov-reactie van velen hier op DDS: “kom niet aan onze Geert, je bent een linkse troll, je verstoort ons wereldbeeld, je stookt”

   

  Maar denk eens na alsjeblieft: Geert Wilders staat nu al meer dan 10 jaar in de spotlights in Nederland, sinds 2001 zijn er zoveel zaken bijgekomen buiten het anti-islam issue.

  Wordt het niet eens tijd voor een echte all-round beweging die zich succesvol focust op de anti-EU gedachte, in plaats van deze man die krampachtig vasthoudt aan een eenmanspartij en one issue, namelijk islam?

  Geert Wilders komt totaal niet uit de verf qua anti-EU, belastingverlaging, autonomie voor Nederland, onderwijs en gezondheidszorg hervorming, gefocussed als hij is op anti-islam en zijn jaartje in een Israelische Kibbuts als 18-jarige.

  Tijd en energie verspilling om door te gaan met deze simpele, doch goedbedoelende man.

 23. dirkl

  Als je echt voor de anti-EU zaak wil gaan (anti-islam is een meegenomen zaak daarin), dan moet je Wilders links laten liggen (leuke woordspeling).

  Er moet een nieuw anti-EU geluid komen in Nederland, a la Alternative fur Deutschland: onbesmet door anti-islam retoriek: dat probleem lost zich vanzelf op na uittreding en echte autonomie.

  Verdere steun aan Wilders is doorgaan in een doodlopende weg, het pluche in Den Haag een dienst bewijzen.

 24. Wiebe Filippus

  Men ziet de aanstaande rechtszaak tegehn Wilders als een test voor de vrijheid van meningsuiting, terwijl het uiteindelijk een test is voor de vrijheid om te discrimineren. Wilders mag in dit land, net als ieder ander, zeggen wat hij wil. Vrijheid van meningsuiting heet dat. Maar, net als ieder ander, moet hij over wat hij zegt wel verantwoording afleggen. Ik ben heel benieuwd wat er uit komt.

 25. dirkl

  Daarom heeft Wilders zo’n fantastische 24/24 7/7 body-guard protectie:

  Omdat hij van onschatbare waarde is voor het establishment, ze willen ten allen kosten voorkomen dat deze hofnar omgelegd wordt en de leegte opgevuld wordt door een echt gevaarlijk tegengewicht.

 26. dirkl

  Geert Wilders is tot een gewaardeerde hofnar van het Binnenhof verworden, hij stagneert blijvend op maximaal 20% dankzij zijn anti-moslim fixatie en beperkte communicatieve vaardigheden.

  Een godsgeschenk voor het pluche in Den Haag. En het domme morrende Nederlandse Klootjesolk blijft vierkant achter hem en zijn one-issue one-man partij staan.

  Niet dat het veel uitmaakt: de “Europese Revolutie” zal geinitieerd worden vanuit Frankrijk of misschien zelfs Italie (Beppo en Berlusconi). Maar het is uiteraard wel jammer dat Nederland op dit gebied onvoldoende zijn steentje bijdraagt door het steunen van de verkeerde man.

 27. dirkl

  Daarom krijgt deze goedbedoelende man weer de volle media-spotlights via een zoveelste proces: Omdat de elite verdomd in zijn nopjes is met zo een nuttige, onschadelijke bliksemafleider van het Hollandse ongenoegen.

   

  Hij wordt beschermd, gepamperd en op handen gedragen door het pluche van Den Haag, nuttige idioot die hij voor hen is, ongewild uiteraard, de beste man bedoelt het goed.

 28. dirkl

  Het is ontzettend jammer dat NL alleen Geert Wilders (dus geen partij, maar een persoon) heeft als alternatief voor de rest in Den Haag die pro-EU is.

  Zijn anti-islam retoriek is prima, maar het vervuilt wel de discussie waar het primair om zou moeten gaan in Nederland: Wel of geen EU.

  Soms durf ik nog te dromen dat Pim Fortuijn er zou zijn: Hij bashte ook voluit tegen de islam, maar wiste het in te pakken in een geheel, dat ook de zorgsector, het milieu, het onderwijs etc etc omvatte.

  Wilders is een one-issue persoon, Islam is zij fetish, EU komt op de tweede plaats voor hem.

  met deze man komen we niet verder, jammer genoeg.

 29. Trudy

  Meer..meer…meer…meer…meer Geert Wilders…….Minder..minder..minder..ehhhh u begrijpt het wel!

 30. cmsuijkerbuijk

  Wilders moet dan voor het gerecht gesleept worden, om een
  opmerking die bovendien uit het verband is gerukt door onze “geliefde”
  MSM én politiek en verder alleen maar waar is, maar de misdadigersclub
  van Rutte mag/kan wél, samen met Obraakma, het EU-gespuis, Merkel,
  Cameron, Erdogan en de verdere kliek lijdzaam toezien hoe de hele
  bevolking van een stad wordt uitgemoord door Islamieten! Zou dát niet strafbaar moeten zijn? Bijvoorbeeld medeplichtigheid aan massamoord, misdaden tegen de menselijkheid, genocide? Want immers, als men een misdaad ziet en niet ingrijpt om het (de) slachtoffer(s) te helpen is medeplichtig, toch?

  Verder vind ik, dat iedereen die nu nog de Islam, in wát voor vorm of
  wat dan ook nog verdedigt, in staat van beschuldiging wegens misdaden
  tegen de menselijkheid (minimaal) moet worden gesteld. Ook diegenen die
  zogenaamd uit “liefde” voor de man/vrouw moslim is geworden is te
  verwijten. Want waarom, als de liefde zo groot is, niet van moslim naar de eigen religie?

  De “liefde” moet voor Moslims altijd van één kant komen!

 31. Lia@DDS

  “Tolerantie is immers een belangrijk volkskenmerk van Nederlanders”.

  Klopt niet, moet zijn:

  “EXTREMETOLERANTIE tov extreme INtolerantie is immers een belangrijk volkskenmerk van Nederlanders.

 32. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] is belachelijk dat Wilders juridisch in de problemen zit – zoals de overgrote meerderheid van de kiezers ook vindt zou het legaal moeten zijn om te zeggen wat hij zei en wat hij zijn achterban liet […]

 33. OM gaat Geert Wilders vervolgen om discriminatie – De Dagelijkse Standaard

  […] Nederland hoopt overigens op vrijspraak. […]

 34. D66’ers willen het liefst veroordeling van Wilders – De Dagelijkse Standaard

  […] de jongste peiling van Maurice de Hond blijkt andermaal dat meer dan de helft van de Nederlanders hoopt dat PVV-leider Geert Wilders niet wordt […]

 35. Wilders wilde belastingbetaler laten opdraaien voor advocaatkosten – De Dagelijkse Standaard

  […] Hij moet het geld ergens anders vandaan zien te halen. De gemiddelde Nederlander wil dat Wilders wordt vrijgesproken (of dat lukt is een tweede, want de wet is vrij helder), dus waarom wordt er geen donatiecampagne […]

 36. toetssteen

  Buker moet bunker zijn.

 37. ikwoudatiedereennadacht

  Gelet op de kritiek in het grote aantal reacties van Dirkl op alle zaken waar Wilders ook kritiek op heeft, moet hij toch eigenlijk wel PVV stemmen. Vergeet even dat Wilders momenteel iets meer aandacht wijdt aan de problematiek van de Islambedreiging dan die van de EU (kijk/lees even wat er op dit moment aan de hand is in de wereld!), en bedenk dat Wilders thans de enige is die ons land en volk nog kan redden van de ondergang waar de policor-elite ons wil induwen.

  Of heeft Dirkl  een serieuze suggestie voor een betere politicus (dit mede nav de laatste regel in zijn reactie van 22:23)

 38. toetssteen

  Dirkl denkt dat liberaal denkend extreem dom is, heeft ie zo op de Joop geleerd. Socialisten hebben de wijsheid in pacht.

  Gezien het laatste artikel van Jole betwijfel ik dat:

   

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29004_moeten_we_wilders_zn_gang_laten_gaan/

   

  Wat voor opleiding heeft Van Jole eigenlijk?

 39. Henry Joseph

  Wilders zit toch al heel lang in een gevangenis? Veroordeeld door medepolitici!

 40. Gil de Vlaming

  De zaken tegen Wilders doen me denken aan de veroordeling van het Vlaamse Blok. Tweemaal werden ze vrijgesproken, maar uiteindelijk vonden de ‘democraten’ een rechter die de toen succesvolle partij wilden veroordelen. In la Belgique is vrijheid van meningsuiting al lang afgeschaft, ik had de (blijkbaar valse) hoop dat het op dat gebied in Nederland heel wat beter gesteld was. Helaas de zogenaamde ‘democraten’ kunnen hun politieke tegenstanders ook bij jullie proberen uit te schakelen met juridische spitsvondigheden die de vrijheid van meningsuiting miskennen. Ik hoop dat Wilders wordt vrijgeproken. Maar ik vrees dat het ook hier een volgende stap is in de hoop hem te veroordelen (Lukt het nu niet, dan misschien de volgende keer).

 41. dirkse

  Ik ben tegen het meten met twee maten. Als Wilders strafrechtelijk wordt vervolgd, dan ook demenstranten die in het openbaar bepleiten Israel van de kaart te vegen of joden te vermoorden. Als Mein Kampf is verboden, dan ook de koran.

  De kern is hier, dat de tenen van muzelmannen vele malen langer zijn dan van christenen.   

 42. henk vintage

  Barbertje moet zo wie zo hangen, al is het hele Nederlandse volk er tegen

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.