Wilders reageert op avondklok-gepruts van kabinet: 'Rutte heeft Nederland ten onrechte opgesloten!'

Wilders reageert op avondklok-gepruts van kabinet: 'Rutte heeft Nederland ten onrechte opgesloten!'

Geert Wilders in het Kamerdebat van 27 januari. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Het avondklokkabinet is nog nauwelijks bijgekomen van de eerste klap in de rechtszaal of ze mogen de volgende klap ontvangen ‒ in de Tweede Kamer. De kritische oppositiepartijen konden het niet laten om een sneer uit te delen richting de "prutsers" van het kabinet. Al tijden ageren politici zoals Wilders, Kuzu, Van der Staaij en Van Haga tegen de disproportionele maatregel van de avondklok en de rechter oordeelt nu ook dat deze maatregel nooit op deze manier had mogen worden ingevoerd.

De Haagse rechtbank heeft vanochtend het immer blunderende kabinet-Rutte III flink voor schut weten te zetten. Het kabinet heeft gebruik gemaakt van de Wbbbg-wet om een avondklok in te voeren, terwijl dit juridisch gezien helemaal niet mogelijk was. De avondklok is hiermee onmiddellijk van tafel geveegd. Politici van de oppositie waren maar al te blij met deze uitspraak.

Ondanks de tal van signalen heeft het kabinet ten onrechte gebruik gemaakt van de Wbbbg-wet. Oppositieleider Geert Wilders vaardigt daarom een keihard oordeel uit:

?ref_src=twsrc%5Etfw

De altijd kritische en rechtsgeleerde SGP heeft het kabinet nog gewaarschuwd voor het ontbreken van de juiste juridische basis. Maar het leek of partij voor dovemansoren sprak.

?ref_src=twsrc%5Etfw

FVD-Kamerlid Wybren van Haga maakt zich al tijden zorgen over de alsmaar groter wordende overheid die maar niet lijkt te luisteren naar de bevolking. Nu is de overheid eindelijk teruggefloten door de rechter. "Geweldig nieuws," meent hij.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Denk-Kamerlid Kuzu spreekt daarnaast terecht over "prutswerk van de politiek." Het kabinet beschikt over een heel scala aan topambtenaren en adviseurs, maar had niemand binnen deze gelederen het kabinet niet tijdig kunnen waarschuwen dat de Wbbbg-wet niet voor de avondklok mag worden gebruikt? Het kabinet laat maar weer eens zien uit te blinken in het maken van kapitale fouten. "Rutte en De Jonge luisteren niet naar de bevolking," aldus Kuzu: "Hopelijk luisteren ze wel naar de rechter!"

?ref_src=twsrc%5Etfw

Van premier Rutte en zijn brekebeenminister Hugo de Jonge ontbreekt vanmiddag nog ieder spoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties