Willem Holleeder opgepakt wegens liquidaties Van der Bijl en Houtman

Geen categoriedec 13 2014, 14:00
Moet de bekendste maffiabaas van ons land er dan eindelijk aan geloven?
Het heeft even geduurd, maar de politie heeft haar klauwen eindelijk kunnen zetten in Willem Holleeder, misschien wel de bekendste maffiabaas van ons land. Zojuist is hij namelijk gearresteerd voor het opdracht geven tot moord en lid zijn van de georganiseerde misdaad.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 56-jarige Holleeder ervan samen met anderen opdracht te hebben gegeven Kees Houtman (in 2005) en Thomas van der Bijl (in 2006) te vermoorden. De schutters van de moord op Van der Bijl zijn reeds onherroepelijk veroordeeld.

De autoriteiten verdachten hem al langer van betrokkenheid bij deze moorden, maar er was tot nu toe niet genoeg bewijs om hem te arresteren, laat staan om hem te vervolgen. Daar is nu - in ieder geval in de ogen van het Openbaar Ministerie - verandering in gekomen. Hoe? Door verklaringen van kroongetuige Fred Ross.
Holleeder heeft natuurlijk al veel vaker aanvaringen gehad met de sterke arm van de wet, heeft verscheidene jaren vastgezeten, staat bekend als de man die zich inkocht bij een liquidatieclub. Het komt dan ook niet bepaald als een verrassing dat hij er wéér aan moet geloven en zich voor de zoveelste keer moet verantwoorden op het politiebureau.
We kunnen alleen maar hopen dat Holleeder weer vervolgd wordt en dat hij dit keer enkele decennia achter de tralies wordt gezet. Deze man is een psychopaat pur sang, die het volstrekt normaal vindt om er op los te stelen én te moorden. Een ieder die hem ook maar een beetje dwarszit laat hij uit de weg ruimen en hij heeft een crimineel palmares waaraan zelfs Michael Corleone (The Godfather) niet aan kan tippen.
De samenleving moet beschermd worden tegen zo'n man. En wie weet, misschien dat het recente geweld in de onderwereld ook wat afneemt als hij gevangen zit. Erger kan het in ieder geval niet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten