Wow: Canadese sniper breekt record, doodt ISIS-gek van meer dan drie kilometer afstand

Geen categoriejun 23 2017, 13:00
ISIS is meedogenloos. Het doodt erop los, en lijkt meer te genieten van elke volgende gruwelijke moordpartij. Dat moet stoppen, en sommige mensen, zoals deze Canadese held, dragen daar elke dag hun steentje aan bij.
ISIS moet van de aardbodem geveegd worden. Zoveel is wel duidelijk nadat de meest beruchte terreurgroep op aarde donderdag weer eens liet zien hoe weinig respect zij hebben voor mensenlevens. Dit kunnen gewoon onmogelijk nog mensen genoemd worden: kinderen in Mosul worden daar gewoon aangevallen en gegijzeld om families ervan te weerhouden de belegerde stad te ontvluchten, zodat de jihadisten ze allemaal als menselijke schilden kunnen gebruiken. Hoe ziek wil je het hebben?
Mensen die hun eigen leven op het spel zetten om die islamistische extremisten uit te schakelen kun je dan ook alleen maar helden noemen. Dat is echter nog niet makkelijk: hoewel ze zich stoer voordoen bestaat ISIS vooral uit verkrachtende lafaards die niet mans genoeg zijn om in ieder geval eerlijk te vechten: zoals vele terreurgroepen geven zij de voorkeur aan dingen als boobytraps, zodat ze zelf zo weinig mogelijk risico lopen. ISIS moet je dan ook met gelijke munt terugbetalen. Ze vluchten als ze je zien aankomen, dus is de truc om niet gezien te worden. Een perfect klusje voor snipers, sluipschutters, die de demonen kunnen uitschakelen zonder dat ze ooit hebben geweten hoe. In je lens kijken, richten, schieten, en weer een gek minder.
Dat klinkt echter makkelijker dan het is: in werkelijkheid zijn er heel veel factoren die het gebruiken van zo'n wapen tot een hele kunst maken. De wind is van invloed en je moet de tijd in de gaten houden die het kost om een kogel van enkele honderden, soms wel duizenden, meters af te schieten. Van meer dan een kilometer afstand zo'n doelwit raken vergt dan ook heel veel oefening: het huidige record staat op naam van een Britse sluipschutter die in 2009 twee Taliban-leden van 2475 meter wist neer te halen. Een hele prestatie!
Daar lijkt een Canadese schutter - wiens naam natuurlijk om veiligheidsredenen niet bekend is gemaakt - nu echter ruim overheen te zijn gegaan. Hij heeft het huidige record met meer dan een kilometer verbeterd door een beul van ISIS van meer dan 3500 meter een kopje kleiner te maken. Wow! Dat is niet alleen al een enorme technische en sportieve prestatie, maar ook gewoon iets waarmee hij (of misschien wel zij?) een ontzettend nobel doel heeft gediend: elke jihadist minder op deze wereld is immers een hele verbetering. Ik zeg: ga zo door, held!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten