Screenshot 2021 08 07 at 153208

Nederland moet tróts zijn dat zij zich Nederlandse wil noemen: Sifan Hassan pakt GOUD op de 10.000 meter

Geen categorieaug 07 2021, 14:00
Vandaag heeft Sifan Hassan een geweldige prestatie geleverd. De Nederlandse atlete - geboren in Afrika, maar met een Oranje hart - heeft de 10.000 meter op de Olympische Spelen namelijk gewonnen. Een geweldige prestatie, zeker omdat ze eerder ook al de 5.000 meter won én brons pakte op de 1.500 meter. Wat een heldin!
Iedereen die de race gemist heeft moet op zijn minst de herhaling bekijken op de website van de NOS. Want wat Sifan Hassan heeft gedaan is on-ge-loof-lijk. Deze vrouw heeft op drie lange afstanden medailles gewonnen, waarvan twee keer goud. Dat is ... ongekend. Ze is werkelijk de kampioen (midden-) lange afstanden bij deze Olympische Spelen, en ook zonder meer de grootste atlete (als in: atletiek) die Nederland ooit heeft vertegenwoordigd.
Ze begon rustig aan haar race. Toen kroop ze op naar het midden. En op het moment dat de besten zich afscheidden van de rest was ze haantje de voorste. Ze zette de concurrentie uiteindelijk op schitterende, grootse wijze weg. En na 10 kilometer kwam zij als gouden winnares uit de strijd.
Schitterend. Maar nog mooier dan de winst zelf, was de manier waarop. Terugkijkend was ze helemaal in controle van de race. Ze hield de concurrentie goed in de gaten, begreep dat ze sterker was, wachtte tot diep in de laatste ronde, en liet ze toen haar hielen zien. Letterlijk.
Het was tactisch werkelijk een per-fec-te race. En die techniek! Deze vrouw rent niet, ze zwééft over de baan.
Fantastisch. En wat kan immigratie toch iets moois zijn; immigratie op een goede manier. Immigratie van mensen die blij zijn Nederland te zijn geworden. Kijk naar Sifan, hoe ze ervan geniet dat ze rondloopt in een oranjeshirt. Hoe ze heel fanatiek de Nederlandse vlag grijpt na een nieuwe zege, en hoe ongelooflijk lief ze de pers te woord staat na elk resultaat.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nederland mag blij en trots zijn dat deze vrouw er zelf voor gekozen heeft Nederlander te worden, en ons land te vertegenwoordigen in Tokio.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten