Ze rijden zonder rijbewijs, en maken een 'stoer' filmpje. "Laten we 140 gaan!" Dat werden hun laatste woorden

Geen categorieokt 29 2015, 17:38
Hun ouders hebben de video gepubliceerd om anderen te waarschuwen.
Twee jongens besloten om te gaan rijden zonder rijbewijs, en er een 'stoer' filmpje van te maken. Michael (21) filmt zijn vriend Kyle (20) en roept enthousiast: "Laten we 140 gaan!" Dat zijn de laatste woorden die hij ooit zal zeggen, want uiteindelijk loopt het zeer tragisch af: Ze krijgen een ernstig auto-ongeluk, dat ze allebei met de dood moeten bekopen. Ook dat wordt vastgelegd op de camera.
Na de crash, neemt de telefoon nog steeds alles op wat er wordt gezegd. Je hoort een vrouwenstem vragen of alles goed is. Maar allebei de jongens waren op slag dood. Kyle, die achter het stuur zit, had geen rijbewijs. Ze reden meer dan 140, op een weg waar je 50 mag. Er liggen drugs verspreid door de auto.
Hun ouders hebben nu besloten om de video te publiceren, om andere jongeren te waarschuwen voor het gevaar van rijden zonder rijbewijs. De moeder van Kyle vertelt:

Ik heb geen idee waarom ze deden wat ze hebben gedaan. Maar zij twee zijn verantwoordelijk voor de beslissing die ze die avond maakten. Maar als deze video ook maar één persoon ervan weerhoudt om dezelfde vergissing te maken, dan heeft het nog een positief effect. Ik hoop dat dit voor sommige jongeren laat zien dat zelfs een klein moment van plezier, rampzalige gevolgen kan hebben. Ik wil dat alle jongeren zich ervan bewust zijn dat ze niet onkwetsbaar zijn, dat ze snappen hoe waardevol hun leven is voor henzelf en voor anderen. Ik wil echt dat jonge bestuurders erover nadenken hoeveel pijn ze anderen kunnen doen.

Bekijk de video hier. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Hopelijk worden jongeren hierdoor wakkergeschud, en worden bestuurders zich meer bewust van het belang van veilig rijgedrag.
[video width="854" height="468" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/Dramatic-video-of-last-moments-of-Crowborough-fatal-crash-480p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten