Ze werden geboren met gehoorproblemen, maar nu horen babytweelingzusjes de stem van hun moeder voor het allereerst

Geen categorieaug 29 2015, 14:00
De twee kleine zusjes konden voor het eerst horen hoe hun moeder vertelde dat ze heel erg van ze houdt.
Het leven begon niet zonder problemen voor de babytweeling Kayla en Kiara Hernandez. Alhoewel ze verder kerngezond zijn, kwamen dokters enkele maanden na de geboorte van de twee tot een teleurstellende conclusie: beide meisjes zijn geboren met een gehoorafwijking, waardoor ze niet veel kunnen horen. Het hart van hun moeder Gemila was gebroken toen ze het nieuws hoorde:
"Ik vraag me sterk af of ze me ooit hebben horen zeggen dat ik van ze houd,"
Aldus de vrouw. En dat was ook niet waar de problemen eindigden, want de enige oplossing voor de kleine Kayla en Kiara waren dure gehoortoestellen, die de ouders zo'n €12.000 gingen kosten. Hoe zouden zij en haar man - die maar eenvoudige mensen zijn met een envoudig salaris - dat ooit kunnen betalen voor ze?
vlcsnap-2015-08-29-11h04m39s25
Maar gelukkig vonden ze een liefdadigheidsinstelling genaamd Hear Aid. Dankzij de gulle giften van anonieme donoren ging een wens van Gemila en haar man in vervulling: hun tweeling zou toch gehoorapparaatjes krijgen! Zodat de meisjes toch een normale opvoeding wordt gegeven, en ze hun taal voldoende blijven beheersen.
En of het effect had? Reken maar! Afgelopen woensdag, was een heuglijk moment. De meisjes kregen hun gehoorapparaat. Gemila boog zich over haar dochters heen en zei "mama." En de babymeisjes? Die reageerden lachend en begonnen met hun beentjes te trappen! Ze konden voor het eerst in hun leven horen!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/6-month-old-twins-hear-their-parents-voices-for-the-very-first-time.mp4"][/video]
.
Hoera!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten