Zihni Özdil krijgt het aan de stok met Shell over beschuldigingen van fakenews-campagnes

Zihni Özdil krijgt het aan de stok met Shell over beschuldigingen van fakenews-campagnes

Screenshot via Dumpert.nl van de dronken treinplasser

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil schopt tegenwoordig graag tegen dingen aan met zijn columns. Gisteren waren de EU, de mensheid als geheel, maar met name de fossiele industrie flink aan de beurt. En waar zeker niet iedereen gediend was van die ietwat jankerige column, vonden ze het bij Shell perse nodig om ook ietwat jankerig te reageren!

Özdil schreef namelijk dat hij het belachelijk vond dat Greta Thunberg als 16-jarig meisje TIME-magazine's Person of the Year is geworden. Niet omdat hij een hekel heeft aan Thunberg maar juist omdat de rest van de mensheid niet zo gedreven is in het oplossen van de klimaatproblemen als zij. We doen volgens Özdil allemaal te weinig, zijn eigenlijk al te laat en hebben ons laten voorliegen door de grootmachten van de fossiele industrie. Met name Exxon Mobile en Shell krijgen ervan langs.

Met deze en deze links onderbouwt hij zijn beschuldigingen richting Shell. De Shell-bazen zouden namelijk actief nepwetenschap financieren en zelfs universiteiten zijn binnengedrongen met deze desinformatiecampagne. Vinden ze niet zo leuk bij Shell! Dus stuurt iemand van Shell Mediarelaties onderstaande mail:

Knipsel3

Mmm, ja, erg lastig dit! 'Staan die links bij jouw beschuldigingen richting ons er voor de katse kut of fungeren ze als onderbouwing?' Özdil ziet er een passief-agressieve teneur in en ik moet hem daar wel gelijk in geven. Hij heeft dan ook het volgende antwoord terug gemaild:

Knipsel4

En nu maar afwachten wat Shell nu gaat doen! Özdil staat met smart te wachten en schuwt de confrontatie duidelijk niet. Kon wel eens ontzettend lachen worden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties