Zo rolt DENK: Nederturkse activisten plakken poster bovenop die van Forum voor Democratie

Geen categoriefeb 27 2017, 11:00
Asociaal tot op het bot. Een betere manier om DENK te beschrijven is er niet.
Wat is het toch een heerlijke 'democratische' partij, dat DENK van Tunahan Kuzu he? Ze marcheren trots door de straten van Rotterdam, staan voor het station in Almere allerlei leuzen te scanderen, en nu dit:
https://twitter.com/minetteh/status/835972600018894848
Deze foto werd natuurlijk geretweet door Forum-lijsttrekker Thierry Baudet. Dat is bijzonder begrijpelijk omdat vrijwilligers van de verschillende partijen ontzettend hard hun best doen om overal posters te plakken en flyers uit te delen. Dat doen ze in hun vrije tijd; ze gaan weg bij hun gezin, gaan de straat op (vaak in de regen), en gaan vervolgens op zoek naar borden om de posters op te plakken. Uren later keren ze, maar al te vaak kletsnat, terug naar huis waar moeder de vrouw en de kinderen de hele avond lekker voor The Voice of Holland zaten. Of Boer Zoekt Vrouw. Of verzin eens een ander populair tv-programma. (En ja, het kan ook zijn dat moeder de vrouw posters plakt en vader thuis op de kinderen past)
Vervolgens rijden ze de volgende dag, of misschien een week later, weer langs het bord waar ze eerder een poster van Forum voor Democratie op hebben geplakt en zien ze dit. Hun avond vergooid. Het enige wat nog zichtbaar is, is "Pak je stem terug," met daarboven het bebaarde gezicht van Selçuk Öztürk, de nummer drie op de kieslijst van het nationalistisch-Turkse DENK.
Het is een grof schandaal, maar het is ook tekenend voor de wijze waarop DENK te werk gaat. De partij zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op en beschuldigt alles wat maar enigszins rechts aandoet stelselmatig van racisme. DENK voert een hetze. Dit is daar het zoveelste bewijs van.
Overigens zou het Kuzu en Öztürk natuurlijk sieren als zij hun excuses zouden aanbieden voor dit wangedrag van hun fans. Helaas denk ik dat Baudet daarop kan wachten tot hij een ons weegt. De heren geven immers nooit toe dat ze fout zitten, niet eens toen Kuzu gewoon verzon dat Nederlandse artsen allochtone bejaarden feitelijk vermoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten