Haha! Asscher loopt keihard een blauwtje bij Buma: "Ik ga niet met u. Ik ga recht door het midden!"

Geen categoriefeb 27 2017, 10:00
Tijdens het debat gisteravond in De Rode Hoed probeerde PvdA-lijsttrekker en Rutte-vriend Lodewijk Asscher het bij Buma. Helaas voor de PvdA'er wilde de CDA-leider daar niets van weten.
Net zoals het overgrote deel van de DDS-lezers heb ik gisteravond niet de tijd genomen om het lijsttrekkersdebat van RTL Nieuws in De Rode Hoed te kijken. Zoals ik gisteren al schreef mocht het B-team aantreden. De enige die nog enigszins interessant was was Sybrand Buma, van het CDA. De rest deed en doet er niet toe. Met alle respect, maar daar ga ik mijn vrije tijd niet voor opofferen. Dan nog liever Boer Zoekt Vrouw. Of eigenlijk, in mijn geval, een boek over Jack Reacher.
Als ik de verslagen van het debat er zo op nakijk heb ik weinig gemist. Het was één grote linkse bende met alleen Buma die het christelijke weerwoord voerde. Voor de rest was het één pot nat en streden de andere vier lijsttrekkers alleen maar naar de gunsten van de extreemlinkse, immigratieknuffelende en Grote Overheid-aanbiddende kiezer.
Toch was er één moment dat eruit sprong, aldus het AD:

Lodewijk Asscher, de man die vier jaar met Rutte had geregeerd, wilde nu van Buma horen dat die zich volledig overgaf aan hem. Samen, met zijn tweetjes de komende vier jaar. Asscher: 'Want ik zie in u een door waarde gedreven politicus. Laten we elkaar op het schild zetten.'

Het was het politieke equivalent van een huwelijksaanzoek. "Wil je met me trouwen, toe nou? Ik houd van je!"
Buma's reactie loog er niet om. Hij wendde zijn hoofd af en zei toen wat hij van plan is na de verkiezingen:

Er wordt tot 15 maart niet gekust. Eerst moet de kiezer spreken. Dan zullen we wel verder zien. Buma: 'Ik ga niet met u. Ik ga recht door het midden.'

Boem, die zit! Daar stond Asscher dan met zijn mond vol tanden. Hij is vier jaar lang het liefje geweest van Rutte en wil nu opeens in bed met het CDA? Nou, denkt Buma, dus niet. Zoek het maar uit, met je irrelevante faalpartij.
Het zal Asscher wellicht verbazen, maar Buma is niet links. Hij zal de linkse optie openhouden om meer te kunnen eisen van zijn uiteindelijke coalitiepartners, aangenomen dat het CDA inderdaad gaat meeregeren (en dat zal eigenlijk wel moeten), maar dat is pure strategie. Buma en zijn CDA zijn een echte middenpartij die ook nog eens ontzettend slechte ervaringen hebben met de PvdA. We herinneren ons allemaal nog het vechtkabinet Balkenende IV. Het was een enorme puinhoop wat eerst en vooral werd veroorzaakt door de toen al zwalkende PvdA.
Buma moet wel helemaal geschift zijn als hij nu weer vrijwillig met die partij in een regering stapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten