Zo vredelievend: Palestijnse voetbalbond smeekt de FIFA Israël te verbannen uit het voetbal

Zo vredelievend: Palestijnse voetbalbond smeekt de FIFA Israël te verbannen uit het voetbal

Israël is de grote boze wolf en zet nooit stappen richting normalisatie van de banden met haar Arabische inwoners, en dat terwijl de Palestijnen altijd alles in het werk zetten om die band op te bouwen.

Dat is wat het linkse mediakartel en andere gutmenschen ons graag zouden doen geloven. Helaas heeft het vaak nog effect ook: het is het bewijs dat de regel "Als je iets vaak genoeg hoort ga je het vanzelf geloven" nog altijd even waar is. Dat leidt ertoe dat er op steeds meer plekken - ook in Nederland - zogenaamde BDS( boycott, divest & sanction)-bewegingen opkomen, die zeggen het zogenaamde 'Palestijnse volk' te willen helpen maar in de praktijk alleen maar proberen om Israël op elke mogelijke manier dwars te zitten - zelfs als dit ten koste gaat van de mensen die ze beweren te helpen.

Dat gebeurde bijvoorbeeld toen SodaStream, een Israëlische producenten van koolzuurwatermachines, onder druk van BDS haar fabriek in de 'bezette' West Bank sloot - met als gevolg dat vele Palestijnen werkeloos raakten. Daar help je dus helemaal niemand mee. Best logisch dat dit gebeurt eigenlijk, want deze beweging is niet anders dan een groep makke schapen, geleid door wat mensen die niets anders koesteren dan diepe afgunst, jaloezie en haat richting Israël en het gehele Joodse volk.

Toch kunnen de Arabieren er zelf ook wat van. De Palestijnse voetbalbond heeft de FIFA namelijk gesmeekt om de Israëli's uit die organisatie te smijten, omdat er Israëlische voetbalclubs zouden zijn die hun thuis op de Westelijke Jordaanoever hebben, waarvan Arabieren nog steeds niet accepteren dat het al sinds mensenheugenis een onmisbaar deel van de Joodse staat is. In de regels van de FIFA staat inderdaad dat leden geen clubs in het gebied van andere landen mogen hebben, maar daar zit hem dus het probleem: er is nog lang geen overeenstemming of Palestina nou echt een land is of niet (hint: dat is het niet). Als de FIFA hier dus gehoor aan zou geven, zou dat in feite betekenen dat ze voor de rest van de wereld bepalen waar de grenzen van Israël en Palestina liggen, zoals ook het CIDI duidelijk maakt.

Dat zou natuurlijk een uitglijder van enorme proporties zijn: als er iemand niets te zeggen heeft over waar het grondgebied van Israël begint of eindigt is het wel een voetbalfederatie. Gelukkig lijkt het erop dat ze zich dat beseffen, aangezien men een bespreking hierover in ieder geval tot volgend jaar heeft uitgesteld. Die willen hun handen hier niet aan branden, en dat is maar goed ook: de FIFA kan zich maar beter verre van politiek houden - voor je het weet staan de BDS-gekkies ook bij hen voor de deur.

De Israëlische voetbalbond bood de Arabieren overigens aan om een "Wedstrijd van de Vrede" te spelen ter verbroedering, maar dat wees een woordvoerder van de Palestijnse bond niet zo heel verrassend af. Volgens hem is dat pas mogelijk als Israël haar leger niet langer op de Westelijke Jordaanoever heeft staan, wat natuurlijk nooit gaat gebeuren: Israël heeft geleerd van de terugtrekking uit Gaza, die ertoe leidde dat dat gebied nu een terreurnest is waarvanuit regelmatig raketten op Israëlische burgers worden afgeschoten. En dan zijn er nog mensen die beweren dat Palestijnen uit zijn op vrede: hoe ernstig houd je anderen, en vooral jezelf, dan wel niet voor de gek?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties