Zoon van 'haatimam' El Alami Amaouch niet welkom in Den Haag!

Zoon van 'haatimam' El Alami Amaouch niet welkom in Den Haag!

Als het aan Hart voor Den Haag en Groep de Mos ligt, komt de geradicaliseerde zoon van haatprediker El Alami Amaouch niet vanuit België naar Den Haag. 'Den Haag zit niet te wachten op deze gek.' Via De Telegraaf.

Er was eens een knaapje genaamd Souhaib, woonachtig in Verviers, België. In 2016 riep hij via YouTube op om christenen te vermoorden. Hij moest een deradicaliseringsprogramma volgen. Nu hij meerderjarig is wil België hem het land uit trappen. Als dat gebeurd zoekt hij waarschijnlijk zijn vader weer op. Die is namelijk óók het land uitgezet en woont nu in Den Haag.

De haatimam himself gaf gisteren aan een gesprek over zijn zoon te hebben gehad op het stadhuis. Hij wil het liefst z'n hele gezin vanuit België naar Den Haag over laten komen. Daar zit Den Haag dus niet op te wachten als het aan Hart voor Den Haag en Groep de Mos ligt. Elias van Hees zei:

"Er is geen plaats voor haat in onze stad en dat is vastgelegd in het coalitieakkoord. De Schilderswijk en Transvaal zitten niet op deze gekken te wachten. Daarom moet worden voorkomen dat radicale figuren onze jongeren willen injecteren met oproepen tot bijvoorbeeld de gewelddadige jihad.”

Het gaat hier dus simpelweg niet meer om asielzoekers of 'de buitenlanders' maar om twee figuren die beide geweld niet schuwen om hun wereldbeeld te realiseren en daar ook bewijs voor gaven. Haagse partijen overwegen de burgemeester een gebiedsverbod voor die twee op te laten leggen.

De PVV spreekt van 'staatsgevaarlijke islamitische gekken' en zou daar in dit geval ook wel eens gelijk in kunnen hebben. Minister Grapperhaus gaat in ieder geval niet op individuele gevallen in, zei hij. We zullen zien wat er van komt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties