shutterstock 144136270

-Michel Mulder- 'Waar is het geloof in Amerika op gebaseerd?'

Opiniedec 08 2022, 20:00
Russia bad, America good. Zo ongeveer is de strekking van het heersende - voornamelijk linkse - narratief....... maar hoe komt dat toch?
Waarom ziet een groot deel van de wereld the big US of A altijd als de verdediger van de heilige waarheid, terwijl landen als Rusland, Syrië, Irak en Libië worden - of werden - gezien als de 'as van het kwaad' ?
Er is geen land ter wereld - buiten Engeland - dat in haar kortstondige bestaan zoveel oorlog heeft gevoerd als dat triggerhappy volkje aan de andere kant van de grote plas, en voor deze oorlogszuchtige houding zelfs geprezen wordt door een groot deel van de wereld.
Als je één verzachtende factor mag aanvoeren bij de zucht naar oorlog van de Yankees: men discrimineert niet. Of het nou Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Midden- Oosten of Azië betreft, ze hebben overal hun smerige oorlogen gevochten, en tegen letterlijk iedereen
219 jaar, van haar 240-jarige bestaan, heeft 'the land of free and the home of the brave' oorlog gevoerd, en je kan dus met recht zeggen dat dit haar corebusiness is, of ze er nu in betrokken raken, of de boel zelf opstarten.
Hoe kan het dan zo zijn dat Rusland, dat sinds de tweede wereldoorlog een flink stuk kleiner is geworden - op grotendeels eigen initiatief - en zich een betrouwbaar partner van het Start Verdrag heeft getoond, als dé grote territoriale agressor gezien wordt, en het land van seniele Joe als de vredesstichter?
De Verenigde Staten beheert ongeveer 90 tot 95% van de wereldwijde militaire bases en posten - ze hebben ongeveer 800 bases buiten de eigen landsgrenzen in ongeveer 80 tot 160 landen, terwijl Rusland tussen de 10 en 20 buitenlandse basissen heeft, en het Russische defensiebudget maar 7% bedraagt van dat van de NAVO-lidstaten samen.
En toch, en tóch wordt Rusland gezien als een territoriale agressor, die heel Europa onder de voet wil lopen....... waarschijnlijk vanuit hun 10 tot 20 bases buiten de landsgrenzen, met een budget van 7% van dat van de vermeende tegenstander.
Als er één mondiale agressor is - buiten uiteraard BlackRock, Vanguard en het WEF - dan is het wel de 'politieagent' van deze wereld, die zijn corrupte en oorlogszuchtige klauwen in zo ongeveer alle smerige zaakjes op deze hele wereld heeft.
Is het niet de CIA die zo ongeveer iedere oorlog opstookt - gefinancierd door drugsgeld - en lokale groepen bewapent en traint, om daarna vaak door diezelfde troepen met eigen geleverde wapens weer het land uitgeflikkerd te worden, ten koste van veel levens van Amerikaanse militairen?
Was het niet Amerika dat op basis van valse gegevens, manipulatie en afluisterpraktijken zo goed als de gehele wereld een onrechtmatige oorlog tegen Irak in trok, om Saddam te ontdoen van zijn massavernietigingswapens, die nooit gevonden zijn?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En is het niet Amerika dat via onder andere de NSA de gehele wereld - inclusief wereldleiders - afluistert, een onthulling waarvoor klokkenluider Edward Snowden nog steeds voor zijn leven moet vrezen?
Het is steeds dat smerige, verziekte en volkomen corrupte land genaamd Amerika dat bij alle schandalen, leugens, beerputten en oorlogen betrokken is. Maar het is het land van 'dictator' Vladimir Putin dat de toorn van de westerse wereld over zich heenkrijgt als zijnde een dictatoriale agressor.
Hypocrisie. Leuker kunnen we het niet maken, wel smeriger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten