Screen Shot 2022 12 08 at 150610

Hypocriete fascistische journalistenhater Tjeerd de Groot (D66) doet een stap terug: 'Had het niet moeten zeggen'

Politiekdec 08 2022, 19:00
D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot heeft overduidelijk op zijn kop gehad van z'n politieke bazen. Dat wil zeggen: van Sigrid Kaag en mogelijk van Mark Rutte. En dus komt hij nu op Twitter met een non-excuus voor het beledigen, in diskrediet brengen en ondermijnen van ON!-verslaggever Jonathan Krispijn.
Wat De Groot gedaan heeft is wanstaltig. De D66'er riep gewoon gewoon keihard - publiekelijk - dat hij Krispijn niet te woord wilde staan (nooit!) omdat hij voor Omroep ON! werkt. Want dat zijn, aldus De Groot, "fascisten." 
Het is een directe aanval op de vrijheid van de pers, op de vrije nieuwsgaring, en op de democratie. En het is vooral ook ranzig... én doodeng.
Blijkbaar begrijpen ze bij het partijkartel óók dat dit wel heel slecht lijkt. En dus doet Tjeerd de Groot opeens een 'oepsie' op Twitter.
Nou ja, soortemet.
"ON verspreidt zonder tegenspraak de levensgevaarlijke complottheorie van de omvolking en er is sprake van racisme en nepnieuws," aldus De Groot. Het is dus weer een nieuwe beschuldiging. Twee, zelfs. Hij ondermijnt het nieuws; hij brengt een publieke omroep in diskrediet. Volgens Rutte was dat anderhalve maand geleden nog een vreselijk misdrijf. "Daar zal ik me altijd tegen verzetten," voegt hij daar ook nog aan toe, met een opmerking die impliceert dat hij gelooft dat als hij Kamerlid - voor een regeringspartij! - moet strijden tegen journalisten die hij onkies vindt.
Op magische wijze komt hij daarna dan toch nog met iets dat voor een verkapt excuus moet doorgaan.
"Maar dit had ik als volksvertegenwoordiger niet over een verslaggever mogen zeggen. Neem ik terug," aldus de antidemocraat.
Oh. Dus je had niet mogen zeggen dat ON! in jouw ogen nepnieuws is, racistisch is, en eigenlijk gewoon keihard fascistisch. Dat is niet netjes van je, vind je zelf. Nu je erop terugkijkt. Maar je gaat er wel tegen vechten, en je blijft de omroep publiekelijk zwart maken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Moeten wij dat dan wél normale opmerkingen vinden? Zolang je het woord "fascist" maar niet létterlijk gebruikt is je demonisering wél oké?
Nee dus. De Groot en zijn partij zijn antidemocratisch tot op het bot. Dat weten we al langer. Maar ze zijn ook nog eens levensgevaarlijk bezig. Ze vormen een gevaar voor de persvrijheid en daarmee voor onze democratie.
Partijverbodje maar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten