screen shot 2022 12 08 at 17

'Kamervragen gesteld!' FVD en PVV witheet na journalistenhaat van D66: 'Er zit geen rem meer op.'

Politiekdec 08 2022, 18:00
De overduidelijke journalistenhaat van D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot is in het verkeerde keelgat geschoten van FVD én de PVV. "Er zit geen rem meer op," concludeert PVV-Kamerlid Harm Beertema, terwijl FVD laat weten dat de partij Kamervragen heeft ingediend bij minister Yesilgöz én premier Rutte.
Het is werkelijk wanstaltig om te zien hoe D66'ers omgaan met journalisten van omroepen die hen niet aanstaan. "Fascisten!" roepen - en plein public - tegen mensen van Omroep ON! Alleen maar omdat die omroep rechts is. D66 kan het. Dit keer in de persoon van Tjeerd de Jong, Kamerlid voor die ronduit extremistische partij. 

PVV: D66 slaat door

Zowel FVD als de PVV hebben woedend gereageerd op deze schokkende beelden.
"Een regeringspartij die een journalist op camera voor FASCIST uitscheldt," tweet Harm Beertema (PVV). "Met de dag wordt de frustratie, de lelijke haat en agressie van D66 manifester. Er zit geen rem meer op."
En, vraagt hij zich af: "Hoe ziet 66 de volgende stap op haar escalatieladder?"
Dat is een goede vraag. Want het is duidelijk dat D66 steeds meer aan het doorslaan is. Het begon met opmerkingen als 'eigenlijk kan dat toch niet' dat mensen een andere mening hebben dan de partij... en nu zijn we al uitgekomen bij eisen dat andersdenkende partijen verboden worden (eerst FVD, daarna PVV), dat omroepen van de buis worden gehaald (Omroep ON!), en dat verslaggevers van die omroep gewoon publiekelijk voor "fascisten" worden uitgescholden. Zeker in deze tijden waarin journalisten al zo vaak onder vuur liggen en hun werk maar nauwelijks kunnen doen is dat levengevaarlijk.

FVD: Kamervragen

FVD vindt dit ook afgrijselijk en heeft al meteen tekst en uitleg geëist van zowel minister Yesilgöz (VVD) als premier Rutte (VVD). 
"Tjeerd de Groot weigert een NPO-journalist te woord te staan en noemt zijn omroep fascisten," aldus FVD op Twitter. "D66 staat altijd vooraan om legitieme kritiek op de pers te veroordelen, maar demoniseert nu zelf journalisten."
Daarom komt de partij in actie. "FVD stelt Kamervragen aan de minister-president en [minister] Dilan Yesilgöz."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het moge duidelijk zijn dat hier tegen in actie gekomen moet worden. Dit soort wangedrag kan echt niet. Omroep ON! maakt deel uit van de NPO. Verslaggever Jonathan Krispijn doet zijn werk al heel lang, heel goed in de Tweede Kamer. Hij heeft werkelijk geen woord verkeerd gezegd - en wordt puur gedemoniseerd vanwege zijn NPO-omroep en zijn kritische vragen (wat toch het doel zou moeten zijn van elke journalist: kritische vragen stellen).
Deze uitspraak van De Groot is een directe aanval op de meningsvrijheid, op de persvrijheid, en op de democratie. Logisch en terecht dus dat PVV en FVD er bovenop zitten en meteen uitleg vragen van GroeneOgen en Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten