[Video] Ongekend! Tjeerd de Groot (D66) noemt Omroep ON! letterlijk "fascisten"

Politiekdec 08 2022, 15:00
Het is te ranzig voor woorden, maar D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot heeft Omroep ON! deze dinsdag keihard uitgescholden. Publiekelijk. Toen verslaggever hem een vraag wilde stellen zei hij namelijk tegen zijn gasten dat hij die omroep niet te woord stond. Nooit. Want, zei hij, "het zijn fascisten." Het zijn woorden die voor verslaggever Jonathan Krispijn letterlijk in levensgevaar kunnen brengen.
Kunnen we het ons allemaal nog heugen dat het hele partijkartel zogenaamd woedend was toen FVD'er Gideon van Meijeren iets zei over nepnieuws verspreid door Merel Ek bij Vandaag Inside? Dat mocht niet hij niet doen. Hij was parlementariër, zij was journalist. Met dit soort gedrag zou hij haar in gevaar brengen wat dies meer zij.
Nou, al die woede van de kartelianen was puur theater. Kijk maar naar deze video van Tjeerd de Groot. Het prominente Kamerlid van D66 zag Jonathan Krispijn van Ongehoord Nieuws staan. De Groot had een groepje 'toeristen' of iets dergelijks mee. In het Engels zei hij tegen die mensen dat hij nooit tegen ON! praat. Want "dat zijn fascisten."
Let wel, Krispijn is zowel een journalist als een man van kleur. Het is dus zowel extreem beledigend als ook nog eens gevaarlijk. Met dit soort opmerkingen zorgt De Groot er immers voor dat andere linkse gekken Krispijn mogelijk ooit iets gaan aandoen. En hij kan zijn werk sowieso al nauwelijks doen door dit soort verdachtmakingen.
Eng. Doodeng. Vooral ook omdat de houding van De Groot álles zegt over D66. Dat is namelijk gewoon een fascistische partij geworden. Hárd fascistisch, zelfs. Ze demoniseren journalisten die hen niet aanstaan, ze willen kritische en andersdenkende partijen letterlijk verbieden, en ze willen hele mediabedrijven/omroepen het zwijgen opleggen.
In de uitzending van ON! (zie filmpje) zei Raisa Blommestijn te hopen op een excuus van De Groot omdat zijn uitspraken volstrekt "onacceptabel" zijn. Dat klopt. Maar dat excuus komt er niet. D66 draagt de fascistische bruine hemden en laarzen nu namelijk openlijk.
D66 heeft een stille coup gepleegd in ons land en houdt Nederland gegijzeld. Deze enge mensen hebben de lange mars door de instituties voltooid - ze hebben het voor het zeggen in de rechterlijke macht, in de regering, in de Tweede Kamer en zelfs in de media - en dus zetten ze het 'democratische' masker nu eindelijk af. Wat daar onder dat masker zat, al die tijd, is nu duidelijk zichtbaar: een fascistisch monster dat maar wat graag de vrije pers aanvalt - want als echte fascisten weten ze maar al te goed dat een vrije pers een noodzakelijk aspect is van een vrije samenleving.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Gideon van Meijeren vraagt zich af of het partijkartel - dat zo boos was vanwege een sketch van hem - nu ook woedend reageert en De Groot terug gaat fluiten. Het antwoord daarop is natuurlijk: neen. En ja, dat beseft Van Meijeren maar al te goed.
D66 is fascistisch én houdt ons hele land ook nog eens in gijzeling. Dát is de situatie waarin we ons nu bevinden. Het is werkelijk een kneitergiftige, levensgevaarlijke club wannabe dictators. De enige vraag die ons nog rest is: hoe kunnen we onze democratie beschermen tegen deze totalitaire censuurfreaks?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten