Screen Shot 2022 09 23 at 120909

Arnold Karskens: 'Omroep ON! doet aangifte tegen D66'er Tjeerd de Groot'

Politiekdec 08 2022, 21:00
De grote man bij Omroep ON!, Arnold Karskens, laat het er niet bij zitten. Hij vindt het volstrekt onverantwoord en onacceptabel dat D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot zijn verslaggever Jonathan én alle andere mensen bij de omroep "fascisten" heeft genoemd. En nee, hij neemt geen genoegen met het non-excuus van De Groot.
"Omroep Ongehoord Nederland doet aangifte tegen Tjeerd de Groot," schrijft Karskens op Twitter, "wegens smaad en laster." Want, zegt hij, dit is niet alleen belangrijk voor ON! zelf, maar voor de journalistiek in het algemeen.
"Waar gaat de democratie heen," gaat hij terecht verder, "als Tweede Kamerleden journalisten zo uitschelden?"
De Groot kwam vandaag op buitengewoon kwalijke wijze in het nieuws omdat hij Jonathan Krispijn op bijzonder brute wijze uitschold voor "fascist." De Groot gebruikte die term toen hij een klein groepje buitenlanders een "rondleiding" gaf door de Tweede Kamer en werd aangesproken door Krispijn. Die wilde hem graag een vraag stellen.
Nou, zei De Groot, daar kwam niets van in. "Daar praten we niet tegen," zei hij knikkend in de richting van de ON!-mensen. "Dat zijn fascisten."
FVD en de PVV hebben terecht witheet gereageerd op deze overduidelijke aanval op de persvrijheid en daarmee dus op de democratie zelf. Forum heeft Kamervragen gesteld aan minister Dilan Yesilgöz en premier Rutte. En de PVV zegt bij monde van Kamerlid Harm Beertema dat deze wanstaltige actie van De Groot bewijst dat "de frustratie, de lelijke haat en agressie van D66" met de dag manifester wordt. "Er zit geen rem meer op," stelt hij.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En nu heeft Karskens zelf dus óók gereageerd. Terecht, natuurlijk, want het zijn zíj́n mensen die op zo'n walgelijke wijze in diskrediet gebracht worden - en eigenlijk ook gewoon in levensgevaar. In potentie dan. Want uit recente cijfers blijkt dat journalisten steeds vaker moeten vrezen voor hun veiligheid omdat radicaal-tuig maar al te agressief is.
Je moet er niet aan denken dat er een paar links-extremistische gekken rondlopen die denken: "Omroep ON! is fascistisch! Dat kan niet. Dat mag niet. Dat is een gevaar! We moeten iets doen!" Dat kan bijzonder vervelende en gewelddadige situaties opleveren. Dat hebben we 20 jaar geleden gezien met Fortuyn. Ook die werd beschuldigd van het zijn van een "fascist." Het gevolg is bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten