geert wilders pvv 9o1a6680

-Arash Mashadi- De PVV mist de gunfactor

Opiniedec 13 2023, 13:30
Bij de verkiezingen van 22 november is de PVV als grote winnaar uit de bus gekomen. De VVD, BBB en NSC, die er ontzettend goed voor stonden, hadden het nakijken. De partij van Wybren van Haga is zelfs zijn Kamerzetel kwijtgeraakt en eindigde met BVNL op nul zetels!
Onvrede
In de aanloop naar de verkiezingen zag eigenlijk niemand dit aankomen. Gedurende de provinciale statenverkiezingen was de BBB de grote winnaar, maar het leek wel alsof het volk argwaan begon te krijgen jegens Caroline van der Plas. Pieter Omtzigt stond ook sterk in de peilingen, maar verloor meer aanhang omdat steeds duidelijker werd dat deze man eigenlijk geen visie heeft. Maar waar kwamen de stemmers dan vandaan? Kort samengevat zijn mensen het spuugzat in Nederland! De overheid is veranderd in een gedrocht dat precies doet wat in het nadeel van het volk werkt. Of we nu praten over steun aan Oekraïne, immigratie, belastingen of de soevereiniteit van Nederland. We zijn al jaren van ons padje af!
Doorgeslagen onderhandelingen
Met als klap op de vuurpijl is onder leiding van Mark Rutte een klimaat gecreëerd waarbij er meer water in de fles zit dan wijn. Mark Rutte was namelijk al ver over zijn houdbaarheid heen en zat enkel om zijn eigen belang. In zijn laatste kabinet was het net alsof Jesse Klaver het regeerakkoord had geschreven. Dit waren ook ooit de woorden van Geert Wilders. Tijdens de laatste regeerperiode kregen de coalitiepartijen meer voor elkaar dan Mark Rutte, terwijl de VVD wel de meeste zetels had. Mark Rutte heeft simpelweg bewezen dat hij geen Donald Trump is en een slapjanus is wanneer er onderhandeld moet worden. Inmiddels kreeg de Nederlandse burger een fles water bij het openen van de wijnfles van de VVD.
Angst
Nu hoeft enkel een regering te worden gevormd, maar ook daarbij kijken de VVD, NSC en de BBB niet naar het belang van Nederland, maar denken zij aan hun eigen belangen. In theorie hebben deze partijen genoeg overeenkomsten om zorgeloos een goed regeerakkoord op te stellen. Een kabinet met de PVV, VVD, NSC en de BBB zou meer voor elkaar kunnen krijgen dan welk kabinet dan ook dat wij de afgelopen twee decennia hebben gehad. Laat nou juist dat de grootste angst zijn voor deze partijen! Want op het moment dat wij onder leiding van Geert Wilders een kabinet hebben dat zijn beloftes waarmaakt, dan kan de PVV met de eer strijken en nog meer stemmen naar zich toe trekken. Dat is dan ook exact waar de VVD, NSC en de BBB bang voor zijn.
Toekomst
Zelfs als de PVV, VVD, NSC en de BBB samen gaan regeren, kun je verwachten dat deze partijen de PVV gaan proberen te saboteren om te voorkomen dat Geert Wilders nog een periode gaat regeren. Je kunt je popcorn al klaarzetten voor een lastige regeerperiode met een hoop kinderachtige situaties in de toekomstige coalitie.
Ing. Arash Mashadi (1985) is afgestudeerd in Bouwkunde met als specialisatie vastgoedeconomie. Hij is een actieve investeerder en verhuurt woningen en kantoorruimten in het goedkopere segment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten