portraitfactorynl de dagelijkse standaard 182

D66 en DENK openen de aanval op Geert Wilders (PVV): "niet geschikt, volstrekt ongeloofwaardig!"

Politiekdec 13 2023, 14:00
Het debat over de verkiezingsuitslag verloopt zoals je van tevoren had kunnen voorspellen. Partijen als D66 en DENK hebben zich weer van hun beste kant laten zien en hebben de uitspraken van Wilders, die heeft aangegeven premier voor alle Nederlanders te zijn, in twijfel getrokken.
Rob Jetten (D66) en Stephan van Baarle (DENK) vrezen dat Nederlandse moslims in een kabinet onder leiding van de radicaal-rechtse politicus als tweederangsburgers behandeld zullen worden. Dit hebben ze verkondigd tijdens het debat over de verkiezingsuitslag en het advies dat verkenner Ronald Plasterk heeft uitgebracht.
Jetten noemt Wilders "niet geschikt" als premier omdat hij mensen die niet in zijn straatje passen anders zou behandelen. Als voorbeeld hiervan wijst hij op het plan van de PVV om zware criminelen met een dubbele nationaliteit hun Nederlanderschap af te nemen, iets wat nu alleen kan bij terrorisme.
Van Baarle heeft zich voorgenomen stevige oppositie te voeren tegen een mogelijk kabinet-Wilders. De DENK-voorman vindt Wilders "volstrekt ongeloofwaardig" als premier vanwege "de haat die hij twintig jaar lang in het parlement heeft gezaaid". Het raakt hem persoonlijk dat de PVV-leider de Koran heeft vergeleken met Hitlers boek Mein Kampf, moskeeën wil verbieden en ageert tegen hoofddoekjes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Wilders heeft herhaaldelijk aangegeven dat de genoemde thema's door de twee heren prima in de koelkast kunnen worden gezet. Het is niet meer dan logisch dat wanneer je een kabinet vormt, bepaalde standpunten worden ingeleverd. Het is dan ook bizar dat nu Wilders dreigt aan de macht te komen, deze partijen dit feit lijken te negeren.
Linkse partijen halen alles uit de kast om te voorkomen dat Wilders zijn intrede in het Torentje zal maken. Daarbij gebruiken ze allerlei onzinnige argumenten om het 'gevaar' van Wilders bloot te leggen. Vooral PvdA/GroenLinks-leider Frans Timmermans haalt in het debat vergelijkingen aan die nergens op slaan, wat eens te meer aangeeft dat de meeste partijen niet begrijpen welk signaal de kiezer heeft afgegeven met de recente verkiezingsuitslag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten