leon de winter

De Winter schetst het tragische verhaal van Joden in de Arabische wereld

Opiniedec 06 2023, 15:30
Het tragische verhaal van de Joden in het Midden-Oosten is er een van eeuwenlange vervolging en onderdrukking. Leon de Winter schetst in zijn Telegraaf column terecht hoe deze geschiedenis niet begon met de moderne politieke conflicten, maar diep geworteld is in een langdurige vijandigheid. Van de vroege islamitische annalen tot aan de hedendaagse extremisten, is de Joodse gemeenschap steeds weer het doelwit geweest van haat en geweld.
De komst van Joden in de negentiende eeuw naar Palestina, destijds een arme Ottomaanse provincie, werd gezien als een daad van westerse arrogantie. Hun succes in het tot bloei brengen van het land werd door veel Arabieren als vernederend ervaren. De Koranische verwijzingen naar Joden als 'nakomelingen van apen en varkens' werden gebruikt om hun ondergeschikte positie te rechtvaardigen.
Maar er is een keerzijde: in Israël zelf leven Joden en Arabieren steeds hechter samen, waarbij christelijke Arabieren zelfs tot de meest succesvolle etnische groep behoren. Dit biedt een contrast met de scherpe randen van de islamitische ordening van de mensheid.
De Iraanse Islamitische Revolutie bracht echter een nieuwe golf van extremisme met zich mee, waarbij Iran streeft naar wereldwijde dominantie, vergelijkbaar met de totalitaire regimes van het verleden. Deze ideologie heeft diepe wortels in de geschiedenis en wordt nu vertegenwoordigd door groepen als Hamas, een pion van Iran, zelfs met hun soennitische achtergrond.
Deze historische context is cruciaal om het huidige conflict te begrijpen. Het gaat niet alleen om 'bezetting' of territoriale geschillen, maar om een veel diepere strijd die geworteld is in een lange geschiedenis van conflict en religieus gemotiveerd geweld. De westerse media en leiders falen vaak om dit complexe verhaal te begrijpen en nemen een simplistische houding aan die de situatie vaak verergert. Het is tijd dat we deze geschiedenis onder ogen zien en de ware aard van het conflict in het Midden-Oosten erkennen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrieten van het partijkartel, en dus ook met Pieter Omtzigt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het ranzige globalistische partijkartel elke dag weer te slopen.
Israëls conflict met Hamas moet worden gezien als onderdeel van een grotere geopolitieke strijd, met name tegen de invloed van Iran in het Midden-Oosten. Het stelt dat de acties van Israël cruciaal zijn voor het doorbreken van de Iraanse invloed in de regio, die volgens de Winter bedreigend is voor zowel Israël als Arabische monarchieën zoals Saoedi-Arabië. De Winter bekritiseert westerse leiders en media voor hun houding tegenover Israëls militaire acties en beweert dat hun benadering de strijd tegen de invloed van Iran ondermijnt. Volgens de column wordt Hamas niet primair gedreven door de langdurige bezetting, maar door de ambitie om een Iraans islamitisch imperium te stichten, wat wordt gezien als een grotere bedreiging voor de regio.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten